•  

Εκπαιδευτικό Camp ενόργανης Θεσσαλονίκη 2022. Η συνάντηση που όλοι θα θυμόμαστε.

DSC 8656Του Αντώνη Κεραμιδά

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος η Θεσσαλονίκη κατάφερε από τις 27 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου να πείσει το «αρχηγείο» της ευρωπαϊκής γυμναστικής πως η χώρα μας έχει την δυνατότητα να φιλοξενεί και να διοργανώνει υψηλού επιπέδου camp γυμναστικής μέσα από τα οποία οι επισκέπτες προπονητές και αθλητές κερδίζουν πολύτιμη γνώση πάνω στην προπονητική της ενόργανης. O ίδιος είχα τη χαρά και την τιμή να αναλάβω και φέτος την βιντεογράφιση όλων των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και την γενικότερη φωτογραφική επιμελεια του camp.

Το προπονητικό camp αγοριών 13-16 ετών, ήταν υπό επίβλεψη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (European Gymnastics) αλλά και τη φροντίδα της Ελληνικής Γυμναστικής ομοσπονδίας. Οι έμπειροι προπονησιολόγοι μέσα από τις παρουσιάσεις σε κάθε όργανο, προσπάθησαν να δώσουν σημαντικές τεχνικές βάσεις στους προπονητές μέσα από στοχευμένες δομικές ασκήσεις και προσαρμοσμένες στις ανάγκες της σύγχρονης γυμναστικής. Οι εισηγητές σε κάθε τους παρουσίαση χρησιμοποιούσαν μοντέλα αθλητές και τις περισσότερες φορές η εισηγήσεις έπαιρναν διαδραστικό χαρακτήρα με τις παρεμβάσεις - απορίες – γνώμες των συνοδών προπονητών.

DSC 8872

DSC 8867

DSC 9099

Πολύ σημαντικό κομμάτι του camp ήταν οι προγραμματισμένες προπονήσεις στα όργανα όπου οι ειδικοι προπονησιολόγοι είχαν την δυνατότητα να παρεμβαίνουν και να διορθώνουν τους προπονητές των αθλητών (και τους ίδιους τους αθλητές ασφαλώς), διότι ας μη ξεχνάμε πως το μεγαλύτερο κέρδος από μια τέτοια εκπαιδευτική συνάντηση κατευθύνεται στον προπονητή ο οποίος έχει την δυνατότητα της άμεσης επαφής με τον exper εισηγητή. Και τι καλύτερο να κάνεις προπόνηση έχοντας δίπλα σου έναν έμπειρο τεχνικό που σε κατευθύνει σε μονοπάτια που δεν τα είχες σκεφτεί ποτέ. Γι΄αυτό και στο σύνολο τους οι φιλοξενούμενοι προπονητές των αθλητών δήλωσαν κατενθουσιασμένοι για την ποιότητα της προπόνησης όλες αυτές τις ημέρες.

DSC 8551

DSC 9735

Δεν γίνεται να μη γίνει αναφορά στην παρουσία της εκπαιδεύτριας Ροσσάνα Μπόσνι, την Ιταλίδα χορογράφο που με την ιδιαίτερη προσωπικότητά της κατάφερνε και έδινε έναν δυναμικό καλλιτεχνικό χαρακτήρα στις εισηγήσεις της.

DSC 8969

Κατενθουσιασμένοι όμως δήλωσαν οι επισκέπτες και για την ποιότητα της φιλοξενίας από τους διοργανωτές της συμπρωτεύουσας που είχαν φροντίσει τα πάντα να λειτουργούν ιδανικά, δίχως κανείς να εκφράσει την παραμικρή δυσαρέσκεια. Αντιθέτως, αυτό που επιστρέφοντας στις χώρες τους θα κουβαλούν μαζί τους (μαζί με τις γνώσεις της γυμναστικής), θα είναι η ελληνική φιλοξενία, η ανθρωπιά και η ευγένεια των διοργανωτών, και των εθελοντών που πάντα ανταποκρίνονταν με χαμόγελο σε κάθε περίσταση.

DSC 8587

DSC 8988

DSC 8979

DSC 0141

DSC 0146

DSC 0007

Εννοείται πως μέσα στις δράσεις της ΕΓΟ, ήταν πολιτιστική εκπαίδευση - ενημέρωση των επισκεπτών, σε μια πόλη που δεν θα ξεχάσουν εύκολα. Όπως δεν θα ξεχάσουν τα beach bar και την θάλασσα της επανομής κάτω από τον ζεστό Ήλιο. Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης, Αβραάμ Σαπρανίδης και ο Βασίλης Τσολακίδης μόνον χαρούμενοι και υπερήφανοι θα πρέπει να αισθάνονται, λαμβάνοντας επανειλημμένως τα εύσημα από τον Κροάτη Μάριο Βούκογια, αντιπρόεδρο της τεχνικής Επιτροπής Ενόργανης Ανδρών της European Gymnastics, και υπέυθυνο του camp. Τι να πει κανείς επίσης για τους δικούς μας ανθρώπους της γυμναστικής και εθελοντές μας, τη Σμαρώ, τη Μαρία, την Εύη, τον Δημήτρη, τον Μιχάλη, την Όλγα και άλλους που ακούραστα φρόντισαν να βρίσκονται πάντα δίπλα σε κάθε άνθρωπο, είτε προπονητή είτε αθλητή. 

Δείτε και ακούστε τι είπαν για την προσπάθεια αυτή ο Αβράαμ Σαπρανίδης και ο Νίκος Προβιάς: 


  • Αντώνης Κεραμιδάς
  • O Αντώνης Κεραμιδάς είναι φωτογράφος χορού και γυμναστικής, πρώην αθλητής και ομοσπονδιακός προπονητής Ενόργανης Γυμναστικής ανδρών, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Αρθρογραφεί και σχολιάζει πάνω σε θέματα που άπτονται της εξέλιξης της Γυμναστικής σε τεχνικό και διοικητικό επίπεδο.

adonis dance art banner