•  

Καλαμάτα, η πόλη του ήλιου σε ρυθμούς ...ρυθμικής

front

Του Αντώνη Κεραμιδά.

Η Καλαμάτα ήταν η επόμενη πόλη στην οποία, τέσσερα κορίτσια της ρυθμικής θα έδειχναν τις χορευτικές τους ικανότητες απέναντι από τον φακό μου.

Μια πανέμορφη πόλη που μου θύμισε πάρα πολύ τη Θεσσαλονίκη λόγω της θαλάσσιας αύρας και της πανέμορφης παραλίας που εκτείνεται σε μια απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων και πάντα υπό το "βλέμμα" του μεγαλειώδους Ταύγετου. Συνάντησα τα κορίτσια (Ευτυχία Δωδεκάτου, Παναγιώτα Λύτρα και δυο μικρότερες αθλήτριες και αδερφές Νίκη & Αγγελική Σουλεϊμέζη) και τους γονείς τους αρκετά πρωί στο λιμάνι, μέρος του οποίου μετατράπηκε σε χώρο προθέρμανσης και αποδυτηρίου, αφού σε λίγη ώρα οι αθλήτριες θα ξεκινούσαν τον χορό τους ώστε στη συνέχεια να επισκεφτούμε επιλεγμένα σημεία της πόλης.

com 1

pre

Φωτογραφίες των κοριτσιών με το κινητό κατά τη προθέρμανσή τους

Και ξεκινάμε τη φωτογράφιση από το λιμάνι με το απαλό φως του πρωινού Ήλιου να χρωματίζει το δέρμα των κοριτσιών... 

DSC 0105

DSC 0134

DSC 0192

DSC 0233

DSC 0128

Αμέσως μετά το λιμάνι, ανηφορίζουμε στο δημοτικό πάρκο των σιδηροδρόμων, ένα ιδιαίτερο μέρος. Εκτός από το σιντριβάνι μέσα στο όμορφο πράσινο περιβάλλον, συναντάμε μοναδικά εκθέματα που σε ταξιδεύουν πίσω στο παρελθόν. Ατμομηχανές και άλλα καλοδιατηρημένα επιβατηγά οχήματα από το 1985 δεσπόζουν μπροστά μας! Κινούμαστε γρήγορα με στόχο, να τολμήσουμε με τη φωτογράφιση να ενώσουμε την ιστορία του χώρου με τη σύγχρονη καλλιτεχνική έκφραση των αθλητριών. Και νομίζω πως τα καταφέραμε...

DSC 0278

DSC 0301

DSC 0346

DSC 0360

DSC 0377

DSC 0389

DSC 0448

DSC 0483

DSC 0448 2

DSC 0448 3

DSC 0448 4

DSC 0449

DSC 0458

DSC 0459

DSC 0548

DSC 068

DSC 0521

Και η Αγγελική, η μικρότερη της παρέας σε μια προσπάθειά της να εντυπωσιάσει... και νομίζω τα κατάφερε...

Μετά το πάρκο, επόμενος σταθμός η παλιά πόλη με τα όμορφα σοκάκια και τα παραδοσιακά μαγαζιά τα οποία αποτέλεσαν και το βασικό ντεκόρ της φωτογράφισης

DSC 0811

DSC 095116

DSC 1441

DSC 1448

DSC 0832

Και η νεαρή Νίκη, σε ένα άλμα της στα στενά της παλαιάς πόλης

Τόση κούραση και πριν τον τελευταίο μας σταθμό, η Ευτυχία αποφάσισε να εισβάλει μέσα σε ένα ζαχαροπλαστείο προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της σε υδατάνθρακες. Η μαμά της κι εγώ δώσαμε όρκο τιμής να το κρατήσουμε κρυφό από τη προπονήτριά της.

DSC 09920

DSC 3985

Και μετά τα γλυκά, ήρθε η ώρα της θάλασσας όπου τα κορίτσια έδειξαν, πώς μπορεί μια αθλήτρια της ρυθμικής να βουτήξει μέσα στο νερό από την μεγάλη σε έκταση προβλήτα εκεί στη παραλία...

2

3

DSC 1184

Από αριστερά, η Παναγιώτα και η Ευτυχία σε δικές τους ensemble ασκήσεις

DSC 1199

tony

Το κάθε φωτογραφικό οδοιπορικό εκτός από τα κλικ της φωτογραφίας στις πόζες του μοντέλου, συνοδεύεται και από μια περιπέτεια μέσα απ΄ την οποία οι αναμνήσεις θα μας συντροφεύουν για πολύ καιρό. Γιατί λοιπόν φωτογράφιση σε καθημερινό και φυσικό περιβάλλον; Διότι η αίσθηση ελευθερίας που αποπνέει η απόφαση να εξωτερικεύεις τη δυναμική που κρύβεις μέσα σου είναι μοναδική. Διότι ο αθλητισμός, η ρυθμική και ο χορός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Πριν εφευρεθούν οι κλειστοί χώροι και οι κανόνες του πρωταθλητισμού, ο άνθρωπος εφορμούσε στο περιβάλλον επιδεικνύοντας με τον δικό του τρόπο αυτό που αγαπούσε και που του έδινε ανάσα και νόημα ζωής.

Θέλεις κι εσύ να αναδείξεις τις γυμναστικές και χορευτικές σου ικανότητες; Επικοινώνησε να κλείσεις το δικό σου ραντεβού για μια μοναδική φωτογραφική βόλτα!

Εσύ θα ρθεις στον χορό;

  • Αντώνης Κεραμιδάς
  • O Αντώνης Κεραμιδάς είναι φωτογράφος χορού και γυμναστικής, πρώην αθλητής και ομοσπονδιακός προπονητής Ενόργανης Γυμναστικής ανδρών, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Αρθρογραφεί και σχολιάζει πάνω σε θέματα που άπτονται της εξέλιξης της Γυμναστικής σε τεχνικό και διοικητικό επίπεδο.