•  

Κυριακάτικη φωτογραφική περιπλάνηση με οδηγό τη Νίκα

DSC 8481 1

Του Αντώνη Κεραμιδά

Η καλοκαιρινή Κυριακή μετά από μια βροχή που δρόσισε από βραδύς την ατμόσφαιρα της πόλης, ήταν ότι πρέπει να εφορμήσουμε με την Νίκα, αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής από τη Ρωσία σε επιλεγμένα σημεία της πόλης για μια φωτογράφιση.

Παρέα με την μητέρα της, ξεκινάμε πρώτα για μια βόλτα στη κοντινή Περαία, έχοντας στον νου μας την όμορφη προβλήτα η οποία φάνταζε ιδανική για να δοκιμάσει το ταλαντούχο μοντέλο μας τις ασκήσεις της. Με συμμάχους τα αραιά σύννεφα να καλύπτουν τον δυνατό καλοκαιρινό Ήλιο, ξεκινάμε τη φωτογράφιση στην ιστορική προβλήτα που έχει σημαδέψει τα νεανικά μας χρόνια.

mika tony


DSC 8429

DSC 8459

DSC 8481

Φεύγοντας από τη Περαία αποφασίζουμε κάνουμε μια στάση στη Νέα Κρήνη με στόχο να αφήσουμε το καλλιτεχνικό μας στίγμα στον κεντρικό δρόμο πάνω ακριβώς από τη πλαζ όπου ζουν όμορφα δέντρα και με τη κίνηση των αυτοκινήτων σχετικά βολική για να κάνουμε άνετα τη δουλειά μας..

DSC 8534

DSC 8551

Επόμενος σταθμός η νέα παραλία της Θεσσαλονίκης με τον ήλιο πλέον να έχει ανεβεί για τα καλά πάνω από τα κεφάλια μας. Το κάθετο πλακόστρωτο δρομάκι που ενώνει τη Μεγ. Αλεξάνδρου με τη Παραλία και το πλούσιο πράσινο των δέντρων γύρω μας, αμέσως κέντρισε το ενδιαφέρον μας. Εμπρός Νίκα...

DSC 8560

DSC 8620

Πιο κάτω, ο ποδηλατοδρόμος όταν δεν έχει ποδήλατα, είναι ιδανικός για ασκήσεις ρυθμικής παρέα με ένα δροσερό αεράκι που δεν άφηνει την ζέστη να γίνει ενοχλητική

DSC 8650

DSC 8680

DSC 8713

DSC 8778

Τελικός προορισμός της φωτογράφισής μας, ο εσωτερικός χώρος του ξενοδοχείου «ταυτότητα» της πόλης, το Μακεδονία Παλλάς, στο οποίο η μικρή μας αθλήτρια αποφασίζει να δείξει ένα δείγμα του καλλιτεχνικού και φυσικού της ταλέντου.

DSC 8951

DSC 8861

DSC 8901

DSC 8909

DSC 8961

Το κάθε φωτογραφικό οδοιπορικό εκτός από τα κλικ της φωτογραφίας στις πόζες του μοντέλου, συνοδεύεται και από μια περιπέτεια μέσα απ΄ την οποία οι αναμνήσεις θα μας συντροφεύουν για πολύ καιρό. Γιατί λοιπόν φωτογράφιση σε καθημερινό και φυσικό περιβάλλον; Διότι η αίσθηση ελευθερίας που αποπνέει η απόφαση να εξωτερικεύεις τη δυναμική που κρύβεις μέσα σου είναι μοναδική. Διότι ο αθλητισμός, η ρυθμική και ο χορός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Πριν εφευρεθούν οι κλειστοί χώροι και οι κανόνες του πρωταθλητισμού, ο άνθρωπος εφορμούσε στο περιβάλλον επιδεικνύοντας με τον δικό του τρόπο αυτό που αγαπούσε και που του έδινε ανάσα και νόημα ζωής.

Από τα δυναμικά άλματα στη προβλήτα της Περαίας μέχρι την καλλιτεχνική χορευτική έκφραση μέσα στο Μακεδονία Παλλάς, η μικρή Νίκα κατάφερε να αναδείξει την ομορφιά ενός αθλήματος την ίδια ώρα που το άθλημα με τη σειρά του ανέδειξε και τα μέρη που περιπλανηθήκαμε.

Εσύ πότε θα πας μια βόλτα;

  • Αντώνης Κεραμιδάς
  • O Αντώνης Κεραμιδάς είναι φωτογράφος χορού και γυμναστικής, πρώην αθλητής και ομοσπονδιακός προπονητής Ενόργανης Γυμναστικής ανδρών, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Αρθρογραφεί και σχολιάζει πάνω σε θέματα που άπτονται της εξέλιξης της Γυμναστικής σε τεχνικό και διοικητικό επίπεδο.