•  

Οι πανελλήνιοι αγώνες Ρυθμικής Special Olympics Hellas κλέβουν την παράσταση στο Cosmogym

cosmogym 1Οι προετοιμασίες για το Cosmogym Festival-Contest, που θα πραγματοποιηθεί 10-17 Ιουνίου, στο Ολυμπιακό Κέντρο Πυγμαχίας «Γιώργος Στεφανόπουλος», συνεχίζονται πυρετωδώς και οι προσδοκίες για την οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία του event είναι ιδιαίτερα υψηλές!

Με πολύωρες πρόβες, οι ομάδες που θα συμμετάσχουν, επιδιώκουν να καθηλώσουν τους θεατές της Ολυμπιακής εγκατάστασης του Περιστερίου και να μαγέψουν τους χιλιάδες φίλους της Γυμναστικής. Οι προβολείς του ενδιαφέροντος στρέφονται ωστόσο την Τετάρτη 12 Ιουνίου, οπότε και θα διεξαχθούν για τέταρτη συνεχή χρονιά οι Πανελλήνιοι Αγώνες Ρυθμικής Special Olympics Hellas, με χορογραφίες και εμφανίσεις μοναδικές, από τις αξιοθαύμαστες αθλήτριες που θα αγωνιστούν δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους. Μάλιστα φέτος, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν απογευματινές ώρες, στο πλαίσιο της τρίτης ημέρας του “Cosmogym Festival”. Ετσι οι αθλήτριες θα έχουν τη χαρά και δυνατότητα να αγωνιστούν και να χειροκροτηθούν, από το πλατύ κοινό του Φεστιβάλ.

Συγκεκριμένα, θα μετάσχουν 25 κορίτσια από τέσσερα προπονητικά προγράμματα, Καλλιθέας, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Θεσσαλονίκης και Λαμίας. Προπονήτριες των Special Olympics Hellas είναι η Σοφία Βουκάντση, η Mαρία Κωνσταντίνου, η Νατάσα Λάππα και η Πασχαλίνα Τουντζιαράκη, ενώ κοντά στις μοναδικές αθλήτριες για ακόμη μια χρονιά θα είναι οι Διεθνείς Κριτές Έφη Πανταζίδου, Κλέλια και Άννη Πανταζή (Global Ambassadors των Special Olympics και Ολυμπιονίκες), όπως και η Σοφία Μπούρα.

cosmogym 2

Ιδιαίτερη στιγμή, όταν κατά τη διάρκεια των αγώνων, θα πραγματοποιηθεί επίδειξη ρυθμικής γυμναστικής με μικτές ομάδες, όπου αθλήτριες των Special Olympics Hellas θα συνυπάρξουν με αθλήτριες απο τη διοργανώτρια Α.Π.Ε Γιτάνη, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Play Unified-Learn Unified». Πρόγραμμα στο οποίο συνυπάρχουν αθλητές με και χωρίς νοητική αναπηρία σε αθλητικές δραστηριότητες, είναι εγκεκριμένο απο το Υπουργείο Παιδείας, υλοποιείται απο τα Special Olympics Hellas και υποστηρίζεται απο το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Εντωμεταξύ, ο αριθμός των συμμετοχών εκτοξεύτηκε στο δυσθεώρητο αριθμό των 8700! Στο Cosmogym Festival-που αποτελεί το «πρώτο πιάτο» της μεγάλης γιορτής- οι θεατές θα απολαύσουν 242 προγράμματα με 4963 αθλητές και 292 προπονητές, ενώ στο Cosmogym Contest 142 προγράμματα με 3734 αθλητές και 280 προπονητές θα διεκδικήσουν θέση στις χρυσές, αργυρές και χάλκινες ομάδες.

cosmogym 3

Στη μεγάλη γιορτή της Γυμναστικής, κανείς φίλαθλος δε μένει αμέτοχος και οι εθελοντές και εθελόντριες, στο «κλίμα» της πρωτοφανούς συμμετοχής δίνουν το «παρών» υποστηρίζοντας τη διοργάνωση. Ετσι η εθελοντική ομάδα αγγίζει ήδη τους 100 φίλους οι οποίοι αναμένεται να αποτελέσουν το ακούραστο “team” που θα σπεύδει για...τα πάντα!

#cosmogym

Γραφείο Τύπου: Ζέτα Θεοδωρακοπούλου 6937009516

e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.r.gr

Facebook @cosmogym.gr