•  

Το διδακτικό γυμναστικό δίδυμο της επιτυχίας του Ρίο

Το διδακτικό γυμναστικό δίδυμο της επιτυχίας του ΡίοΤου Αντώνη Κεραμιδα:

Διδακτικοί στο έπακρο οι Ολυμπιακοί αγώνες του Ρίο όσον αφορά την ενόργανη. Νέες ασκήσεις νέοι συνδυασμοί ασκήσεων στα όργανα και φυσικά υποδειγματική τεχνική κατάρτιση από αθλητές και αθλήτριες που αποτέλεσαν πραγματικά μοντέλα προς σεμινάριο.

Δεν έλειψαν οι άτυχες στιγμές για αθλητές & αθλήτριες υψηλού επιπέδου, σημάδι που πιστοποιεί την δυσκολία του αθλήματος στην σταθερότητα της εκτέλεσης αφού αυτή εξαρτάται και από την άριστη ψυχολογική προετοιμασία που απαιτείται για ένα τέτοιο μεγάλο αθλητικό γεγονός όπως είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες. 

Αν είναι κάτι που μένει στην σκέψη μας και τριγυρίζει μετά από κάθε μεγάλο αγώνα, είναι διότι μας άρεσε, μας ενυπωσίασε όπως μια φωτογραφία που μένει μέσα μας για αρκετό καιρό, την θυμόμαστε αφού την είδαμε σε κάποιο άλμπουμ ή τυχαία στο web. Έχω την εντύπωση λοιπόν οτι η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια Simone Biles θα απασχολεί για καιρό τη σκέψη μας. Το μικρό αυτό κορίτσι από τις ΗΠΑ δεν είναι μόνον ότι διαθέτει ιδιαίτερα σωματικά χαρίσματα, αλλά το ότι αυτά κατέστησαν βάση για να εδραιωθεί μια σχεδόν ολοκληρωμένη και υποδειγματική τεχνική των ασκήσεων που οπτικά, ακόμη και σε αδαείς του αθλήματος οι εκτελέσεις της έδιναν το αίσθημα της υπεροχής σε πολλά επίπεδα.

Υποδειγματική στάση φυσικά και από την προπονήτρια της αμερικανίδας αθλήτριας Aimee Boorman η οποία ακτινοβολούσε σιγουριά με την στάση της καθ όλη την διάρκεια των αγώνων απέναντι στην biles. Μετρημένη και φειδωλή στον ενθουσιασμό της δίχως όμως να κρύβει την χαρά της με αποτελεσματικές "κοφτές" συμβουλές πριν την κάθε εκτέλεση. Μια εικόνα που δείχνει και το επίπεδο προπόνησης μέσα στο οποίο πορεύονται αθλήτρια και προπονήτρια.


  • Αντώνης Κεραμιδάς
  • O Αντώνης Κεραμιδάς είναι φωτογράφος χορού και γυμναστικής, πρώην αθλητής και ομοσπονδιακός προπονητής Ενόργανης Γυμναστικής ανδρών, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Αρθρογραφεί και σχολιάζει πάνω σε θέματα που άπτονται της εξέλιξης της Γυμναστικής σε τεχνικό και διοικητικό επίπεδο.