•  

Σθεναρή αντίσταση από την εθνικές ομάδες της γυμναστικής

Σθεναρή αντίσταση από την εθνικές ομάδες της γυμναστικήςΚραυγές απόγνωσης από τις αθλήτριες της Ελληνικής γυμναστικής και τους προπονητές τους. Η προπόνηση μέσα στα γυμναστήρια για τους εκπροσώπους των εθνικών μας ομάδων συνοδεύεται από απογοήτευση και η άντληση αποθεμάτων υπομονής προκειμένου να ανταποκριθούν στις βασικές τους υποχρεώσεις φαίνεται να φτάνει στο όριό της.

Οι εξωφρενικές και εκτός λογικής οικονομικές περικοπές της πολιτείας προς την ομοσπονδία ουσιαστικά την καθιστούν αδύναμη να ανταποκριθεί στις βασικές καθημερινές ανάγκες του αθλητικού και προπονητικού δυναμικού της. Η πολυπλοκότητα του αθλήματος (προκειμένου να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα σε υψηλό επίπεδο εναρμονισμένο με αυτό των χωρών που έχουν παράδοση), απαιτεί την ύπαρξη συνθηκών που θα επιτρέπουν την πρόοδο και την ανάπτυξη. Και αν συνυπολογίσουμε την διαχρονική έλλειψη κινήτρων που συνοδεύουν την όλη αδιαφορία του κράτους, τα πράγματα με μαθηματική ακρίβεια τείνουν προς την εξαφάνιση της γυμναστικής. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η όποια επιτυχία και διάκριση των αθλητών/τριών στις διεθνείς υποχρεώσεις ισοδυναμεί με άθλο  ο οποίος όμως λόγω της αδιαφορίας της πολιτείας παραμένει στην αφάνεια.

Παρακολουθείστε τις δηλώσεις των αθλητριών: Βασιλικής Μιλούση (ενόργανη), Κορίνας Αλευρογιάννη, (Ρυθμική),Σταυρούλας Σαμαρά, (Ρυθμική - Ανσάμπλ)  

    

Παρακολουθείστε τις δηλώσεις των προπονητών, Τζένης Παπαδοπούλου (Ρυθμική) & Κώστα Σιούτη (Ενόργανη).

 

gymnast.gr