•  

Άριστες εντυπώσεις στο πρώτο διεθνές κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής "Elegant Cup" στην Καλαμάτα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ήμερο 22-23 Φεβρουαρίου το 1ο διεθνές διασυλλογικό κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής «Elegant Cup» που διοργάνωσε ο Φιλογυμναστικός Όμιλος Καλαμάτας υπό την Αιγίδα της Ε.Γ.Ο. στο Κλειστό Γυμναστήριο «Τέντα» της μεσσηνιακής πρωτεύουσας με τη συμμετοχή 268 αθλητριών.

Οι αυριανές πρωταθλήτριες από διάφορες γωνιές της Ελλάδας, αλλά και παραδοσιακές χώρες του αθλήματος όπως η Ρωσία και η Βουλγαρία, αλλά και η Κύπρος έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στο ταπί της Τέντας, κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα του φίλαθλου κόσμου που συνέθεσαν ντόπιοι φίλοι της ρυθμικής, αλλά και εκατοντάδες συνοδοί.

Απλόχερα εγκωμιαστικά ήταν τα σχόλια των αποστολών που συμμετείχαν και τα αμέτρητα «μπράβο», με μηδαμινά παράλληλα παράπονα, ήταν η ανταμοιβή των υπευθύνων του Φιλογυμναστικού Ομίλου Καλαμάτας και προσωπικά της προέδρου Βούλας Κουβάτσου, η οποία πρωτοστάτησε στη γέννηση αυτού του νέου θεσμού, που ήρθε ως ευχάριστη έκπληξη σε μια δύσκολη εποχή να «συμπληρώσει» το Διεθνές Μίτινγκ Ρυθμικής Γυμναστικής, τη μεγάλη αθλητική γιορτή της πόλης με περισσότερα από 20 χρόνια ζωής και παγκόσμια καταξίωση.

Το 1ο Elegant Cup έκλεισε το βράδυ της Κυριακής 23/2 με ένα εντυπωσιακό γκαλά, που περιλάμβανε ευφάνταστα «θεατρικά» ή αγωνιστικά προγράμματα επίδειξης που παρουσίασαν ομάδες και αθλήτριες παλιές και νέες, κερδίζοντας τις καρδιές του πολυάριθμου κοινού που γέμισε την Τέντα όλο το διήμερο.

Η 1η διοργάνωση πέρασε στην ιστορία, βάζοντας στέρεες τις βάσεις ενός σημαντικού θεσμού που είναι βέβαιο ότι θα έχει ακόμη καλύτερη συνέχεια, με πολλαπλά οφέλη για την περαιτέρω ανάπτυξη της γυμναστικής και εν γένει του αθλητισμού στη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο, αλλά παράλληλα με άμεσα και μελλοντικά αθλοτουριστικά οφέλη, για την πόλη της Καλαμάτας και την ευρύτερη περιοχή.

Το επόμενο ραντεβού έχει δοθεί για τις 2-4 Μαΐου, οπότε θα πραγματοποιηθεί το 22ο Διεθνές Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής με τη συμμετοχή αυτή τη φορά αθλητριών από 14 και πλέον εθνικές ομάδες, που θα λάβουν μέρος τόσο στο ατομικό, αλλά όσο και στο ανσάμπλ.

gymnast.gr