•  

Αποστολή προσφοράς από Ελληνίδες Oλυμπιονίκες και κριτές στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Ταξίδι γυμναστικής προσφοράς πραγματοποίησαν οι Ολυμπιονίκες και αδερφές Άννυ και Κλέλια Πανταζή στις Ηνωμένες πολιτείες Αμερικής προσκαλεσμένες από την κα Cindy Bickman, υπεύθυνη της Ρυθμικής γυμναστικής των Special Olympics σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η κα Bickman εντυπωσιασμένη από την εθελοντική προσφορά των δυο κοριτσιών κατά την διάρκεια των παγκόσμιων αγώνων που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα το 2011, τις προσκάλεσε για να βοηθήσουν μέσω βιντεοσκόπησης στις χορογραφίες των καινούργιων προγραμμάτων πάνω στα οποία θα εργάζονται τα παιδιά με τις ειδικές ικανότητες μετά τους παγκόσμιους αγώνες του 2015. Παρούσες και προσκαλεσμένες για τον ίδιο σκοπό ήταν και οι δυο διεθνείς κριτές μας Έφη Πανταζίδου και Σοφία Μπούρα ώστε να βοηθήσουν στη διαμόρφωση των απαιτήσεων των προγραμμάτων του κώδικα βαθμολογίας, μια προσαρμογή δηλαδή του level 4 το οποίο είναι τα ανώτερο επίπεδο των αθλητριών αυτών με ελεύθερα προγράμματα τα οποία κινούνται στο πνεύμα των προγραμμάτων της κανονικής αγωνιστικής γυμναστικής. 

Η Ελληνική αποστολή άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις για το επίπεδο της προσπάθειας που κατέβαλε γι' αυτόν τον όμορφο σκοπό και η ικανοποίηση από τους οικοδεσπότες ήταν εμφανής.