•  

European Gymnastics: Προπονητικό Καμπ Ενόργανης Θεσσαλονίκης - Τραμπολίνο (video)

 tramp

Του Αντώνη Κεραμιδά.

Το διεθνές Καμπ ενόργανης ανδρών της European gymnastics που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη εδώ και τρία συνεχόμενα έτη, αποτελεί μια σημαντική πηγή γνώσης για όσους προπονητές το παρακολουθούν. Σε κάθε όργανο διδάσκονται κυρίως οι βάσεις πάνω στις οποίες ένας αθλητής θα καταφέρει να δομήσει το απαραίτητο ασκησιολόγιο μαζί με τον προπονητή του στον οποίο στοχεύει το προπονητικό δεκαήμερο.

Το gymnast.gr σε μια σειρά απο βίντεο, θα παρουσιάσει το κάθε όργανο ξεχωριστά όπως αποτυπώθηκε στη κάμερα για τις ανάγκες της διοργάνωσης.

Πρώτο και σημαντικό όργανο του προγράμματος το τραμπολίνο. Θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε και "7ο όργανο" για τους άνδρες, μιας και η αξία του είναι τόσο σημαντική όχι μόνον για τη βοήθεια που προσφέρει στις ακροβατικές ασκήσεις του εδάφους και του άλματος, αλλά και στα υπόλοιπα όργανα. Γι΄αυτό άλλωστε όπως θα δείτε και στις επόμενες παρουσιάσεις των οργάνων, το τραμπολίνο αποτελεί αναπόσπαστο βοηθητικό κεφάλαιο της κάθε δυσκολίας που εμπεριέχει "πτήση", και άσχετα αν αυτή εκτελείται στο μονόζυγο ή το δίζυγο. Ως πρώην ομοσπονδιακός προπονητής ενόργανης, οφείλω να τονίζω πως, τα θεμέλια που απαιτούνται για το κάθε όργανο όπως και το τραμπολίνο, για την επίτευξη ακόμη και του πιο δύσκολου ασησιολογίου, δεν έχουν αλλάξει σημαντικά ακόμη και σήμερα που η εκτέλεση των συνδυασμών και των προγραμμάτων στο σύνολό τους κινούνται σε άλλη κατεύθυνση.

Σήμερα, η European Gymnastics μου κάνει τη τιμή για τρίτη συνεχόμενη χρονιά να είμαι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την κάμερα ώστε να αποτυπώνω αυτόν τον θησαυρό γνώσεων από τους καλύτερους δαασκάλους του αθλήματος.Ο Aνdrei Popov με εξαιρετικό τρόπο αναλύει την σημαντικότητα αυτού του οργάνου και αξίζει να τον παρακολουθήσετε προσεκτικά


  • Αντώνης Κεραμιδάς
  • O Αντώνης Κεραμιδάς είναι φωτογράφος χορού και γυμναστικής, πρώην αθλητής και ομοσπονδιακός προπονητής Ενόργανης Γυμναστικής ανδρών, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Αρθρογραφεί και σχολιάζει πάνω σε θέματα που άπτονται της εξέλιξης της Γυμναστικής σε τεχνικό και διοικητικό επίπεδο.