•  

Τόκιο 2020: Η Βουλγαρία "χρυσή" νικήτρια στον μεγάλο τελικό των Ανσάμπλ

228657358 10158478858173277 5419498084778471007 nΤης Άννας Ιλίνας

Η χθεσινή μέρα ήταν μια μέρα με απίστευτες εξελίξεις και ανατροπές στον χώρο της παγκόσμιας ρυθμικής γυμναστικής στο τελικό του σύνθετου ατομικού, καθώς η κύρια είδηση ήταν να βλέπουμε πως μετά από 20 χρόνια κυριαρχίας η Ρωσία χάνει το χρυσό κατακτώντας την δεύτερη θέση.

Σήμερα στον τελικό των ανσάμπλ είχαμε όλοι μεγάλη αγωνία για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Τα προγράμματα των βασικών αντιπάλων μαγνήτιζαν με την δυσκολία και την ομορφιά τους. Από το πρώτο πρόγραμμα με 5 μπάλες φάνηκε ποια ομάδα θα είναι η μεγάλη νικήτρια, διότι καμία άλλη ομάδα δεν κατάφερε να φτάσει μια τόσο υψηλή βαθμολογία και έτσι πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια στην κορυφή του ολυμπιακού βάθρου ανεβαίνει η ομάδα της Βουλγαρίας με συνολική βαθμολογία 92.100 αφήνοντας την Ρωσία στην δεύτερη θέση με 90.700 πόντους.

Την 3η θέση κατέκτησε η ομάδα της Ιταλίας με την βαθμολογία 87.700. Αλλά δεν έγινε μάχη μόνο για τις τρείς πρώτες θέσεις. Η ομάδα της Κίνας είχε μια πραγματικά δυνατή παρουσία στους φετινούς Ολυμπιακούς καθώς με διαφορά 0.500 από την ομάδα της Λευκορωσίας κρατήθηκε στην 4η θέση συγκεντρώνοντας 84.550 πόντους. Η ομάδα της Λευκορωσίας βρέθηκε στην 5η θέση με την συνολική βαθμολογία 84.050. Από χθες στους προκριματικούς αγώνες δεν τα πήγε καθόλου καλά, αλλά και σήμερα παρά το γεγονός ότι πήγε καλύτερα έκανε τραγικά λάθη τα οποία της στοίχισαν ακριβά.

Η ομάδα του Ισραήλ έκανε μερικά λάθη στο πρόγραμμα με τις 4 κορύνες και 3 στεφάνια τα οποία δεν την επέτρεψαν να ανέβει πάνω από την 6η θέση με την συνολική βαθμολογία 83.850. Στην 7η θέση, σε σχέση με χθες, κατέβηκε η ομάδα της Ουκρανίας με την βαθμολογία μόλις 77.600 κάτι το οποίο είναι αρκετά χαμηλό για μια ομάδα με πολλές διακρίσεις στο παρελθόν.
Ολοκληρώνει την καλύτερη οκτάδα του κόσμου η Ιαπωνία με 72.500 βαθμούς, μια ομάδα που κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία της ρυθμικής γυμναστικής να φτάσει στον τελικό και αυτό το γεγονός από μόνο του είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Στα προγράμματά της είχε πτώσεις και ατέλειες, φάνηκε πως τα κορίτσια είχαν ένα άγχος καθώς το φορτίο να εκπροσωπείς την χώρα σου για πρώτη φορά στην Ολυμπιάδα την ίδια στιγμή που αυτή είναι η οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων είναι μεγάλη.

Να πούμε για άλλη μία φορά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις αθλήτριες που μας χάρισαν και σήμερα ένα φανταστικό θέαμα.

Ξεκινάει ένας νέος κύκλος ολυμπιακής προετοιμασίας. Η ερχόμενη περίοδος μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι της Γαλλίας υπόσχεται να είναι ενδιαφέρουσα. Το μόνο που εύχομαι είναι να έχουμε την χαρά να θαυμάσουμε και την Ελληνική αποστολή το 2024.


  • Άννα Ιλίνα
  • Η Άννα Ιλίνα είναι Kαθηγήτρια χορού και χορεύτρια, απόφοιτη του ΕΚΠΑ, τμήματος ΦΠΨ με ειδίκευση στην Ψυχολογία, τελειόφοιτη μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος χορογραφίας του πανεπιστημίου Δοστογιέβσκι (Ρωσία), πρώην αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής. Ως χορεύτρια συμμετείχε σε παραστάσεις όπως «Καρυοθραύστης», «Ωραία Κοιμώμενη». Συνεργάζεται ως αρθογράφος με το gymnast.gr από το 2018