•  

Μαρία Αλεβίζου: "O αγώνας του σύνθετου ατομικού ήταν ορόσημο που ξυπνάει το όνειρο για διάκριση σε όλες τις αθλήτριες"

kir

Της Μαρίας Αλεβίζου

Οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο στο άθλημα της Ρυθμικής Γυμναστικής έμελλε να είναι ο καλύτερος αγώνας όλων των εποχών λόγω των ανατροπών.

Αγώνας ορόσημο που ξυπνάει το όνειρο για διάκριση σε όλες τις αθλήτριες που ακολουθούν ανοίγοντας μια νέα σελίδα για το άθλημα. Παρακολουθήσαμε ένα αγώνα που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι και το τελευταίο όργανο με την αθλήτρια από το Ισραήλ να κερδίζει τα αδιαμφισβήτητα φαβορί όπως προέκυψαν και από τον προκριματικό αγώνα. Η Linoy Asram με εξαιρετική εκτέλεση στα τρία πρώτα όργανα πήρε το προβάδισμα και το λάθος των 50 εκατοστών που έκανε στην κορδέλα δεν στάθηκε ικανό να της στερήσει το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο πάρα τις αλλεπάλληλες ενστάσεις της Ρωσικής Ομάδας για τις αδερφές Dina και Arina Αverina.

Η καλλιτεχνία και η πολύ καλή εκτέλεση έκαναν την διαφορά για την νικήτρια του αγώνα. Η πολλά υποσχόμενη Alina Hansako από την Λευκορωσία κατέλαβε την 3η θέση του βάθρου και αποτέλεσε την η δεύτερη έκπληξη του αγώνα. 10 αθλήτριες αγωνίστηκαν με υψηλού επιπέδου δυσκολιών στο σώμα και στο όργανο. Επιπρόσθετα πρέπει να σταθούμε στην εξαιρετική εμφάνιση της νεότερης αθλήτριας του τελικού. Η δεκαεφτάχρονη Ουκρανή Onoprienko Vitoria αντικατέστησε την τελευταία στιγμή την συναθλήτριά της η οποία εξαιτίας του covid - 19 δεν αγωνίστηκε. Καλό είναι να αντιληφθούν οι υπεύθυνοι τον βαθμό ετοιμότητας των χωρών που αυτή την στιγμή πρωταγωνιστούν στα παγκόσμια δρώμενα του αγωνίσματος.

Έχουμε πολλά ταλέντα τα οποία πρέπει να προσεχθούν και να τους δοθούν ευκαιρίες για να μπορέσουν να ανατείλουν. Εις αναμονή του τελικού του ανσάμπλ που προβλέπεται συναρπαστικός με την ευχή να είναι ο πρώτος και τελευταίος Ολυμπιακός κύκλος χωρίς Ελληνική συμμετοχή.


alevizouΗ Μαρία Αλεβίζου είναι πρωταθλήτρα Ελλάδος στη ρυθμική γυμναστική και πρώην προπονήτρια της εθνικής ομάδας, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Πρόεδρος του Συμβουλίου της 1ης Κοινότητας Αθηνών