•  

Τόκιο 2020: Ολοκληρώθηκαν οι προκριματικοί αγώνες των ανσάμπλ

ensbulΤης Άννας Ιλίνας

Μια μέρα με πολλές ανατροπές στην ρυθμική γυμναστική. Σήμερα το πρωί ολοκληρώθηκαν οι προκριματικοί αγώνες των ανσάμπλ όπου από τις 14 ομάδες από όλο τον κόσμο 8 πήραν την διάκριση να συμμετέχουν στον τελικό.

Η Βουλγαρία ανεβαίνει στην πρώτη γραμμή της γενικής κατάταξης συγκεντρώνοντας 91.800 βαθμούς. Ακολουθεί η ομάδα της Ρωσικής Ολυμπιακής Ομοσπονδίας με 89.050 βαθμούς και στην Τρίτη θέση η ομάδα της Ιταλίας με 87.150 βαθμούς. Μπορούμε να φανταστούμε πως αύριο μεταξύ αυτών των τριών ομάδων θα γίνει μια όμορφη και συναρπαστική μάχη για το ποιος θα κατακτήσει το χρυσό. Αλλά όπως είδαμε σήμερα στον τελικό των γυναικών τίποτα δεν είναι σίγουρο μέχρι την τελευταία στιγμή.

Στην 4 θέση είναι η ομάδα του Ισραήλ με μία δυνατή εμφάνιση συγκεντρώνοντας 84.650 βαθμούς. Μία πραγματική έκπληξη ήταν η προκήρυξη της ομάδας της Κίνας να κατακτά την μάλιστα την 5 θέση στην κατάταξη με 83.600 βαθμού. Ακολουθεί ομάδα Ουκρανίας με 82.700 βαθμούς. Στην 7 θέση είναι η ομάδα της Ιαπωνίας με 79.725 βαθμούς και μια ανάσα μακριά τους με 79.650 είναι η ομάδα της Λευκορωσίας να ολοκληρώνει την οκτάδα του μεγάλου τελικού των ανσάμπλ που θα παρακολουθήσουμε αύριο στις 5:00 το πρωί ώρα Ελλάδας.

Βλέπουμε πως οι διαφορά στις βαθμολογίες είναι πολύ μικρή και από ένα λάθος μπορούν να αλλάξουν δραματικά τα αποτελέσματα του τελικού. Αναμένεται μεγάλος αγώνας αύριο καθώς τίποτα δεν μπορεί να είναι σίγουρο σε αυτό το άθλημα μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες αύριο.


  • Άννα Ιλίνα
  • Η Άννα Ιλίνα είναι Kαθηγήτρια χορού και χορεύτρια, απόφοιτη του ΕΚΠΑ, τμήματος ΦΠΨ με ειδίκευση στην Ψυχολογία, τελειόφοιτη μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος χορογραφίας του πανεπιστημίου Δοστογιέβσκι (Ρωσία), πρώην αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής. Ως χορεύτρια συμμετείχε σε παραστάσεις όπως «Καρυοθραύστης», «Ωραία Κοιμώμενη». Συνεργάζεται ως αρθογράφος με το gymnast.gr από το 2018