•  

Τόκιο 2020: Η γυμναστική των θολών προσδοκιών

223266251 10158450321323277 6201095300687400909 nΤου Θανάση Κοσμίδη

Οι 98 καλύτερες αθλήτριες και αθλητές του κόσμου καλούνται να παρουσιάσουν τα προγράμματα τους μετά από μια 5ετία αναμονής.

Ίσως κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι θα είχαν την δυνατότητα να προετοιμαστούν καλύτερα (12 μήνες επιπλέον), όμως αυτό το ενδεχόμενο μπορεί να είναι και μια μοιραία παγίδα! Η μετάθεση των αγώνων θα μπορούσε να ευνοήσει μόνο όσους είχαν κάποιο τραυματισμό και χρειάστηκαν κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα ανάρρωσης. Η πλειοψηφία των αθλητών που δούλευαν με προσανατολισμό το 2020 ήταν ήδη έτοιμοι και η αναμονή σε κάποιες περιπτώσεις έφερε αντίθετα αποτελέσματα.

Σε κάθε περίπτωση ο προπονητικός προγραμματισμός για τους περισσότερους αθλητές ήταν ανατρεπτικός. Στην πράξη, όταν έρχεται η κρίσιμη ώρα των αγώνων τίποτε δεν περνάει απαρατήρητο. Ίσως «θύμα» αυτής της κατάστασης να ήταν και ο Ιάπωνας και οικοδεσπότης Ολυμπιονίκης Κοχέι Οκιμιούρα ο οποίος αποσκοπούσε σε μια τελευταία εμφάνιση στην καριέρα του εκτελώντας ένα και μόνο όργανο, στο μονόζυγο αλλά δυστυχώς είχε μια πτώση που σίγουρα τον αφήνει εκτός τελικών αλλά αυτό φυσικά δεν αναιρεί το γεγονός πως είναι ο αθλητής που διατήρησε μέχρι σήμερα την ποιότητα στην εκτέλεση σε συνδυασμό με την δυσκολία των ασκήσεων και συνδυασμών.

Στους αγώνες αυτούς περιμένουμε να δούμε παλαιούς αθλητές να πιστοποιούν την διαχρονική τους αξία και νεότερους να μας δώσουν τα διαπιστευτήρια τους!

Καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές!


  • Θανάσης Κοσμίδης
  • Ο Θανάσης Κοσμίδης είναι πρώην αθλητής και ομοσπονδιακός προπονητής ενόργανης γυμναστικής ανδρών, εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής με ειδικότητα στην ενόργανη γυμναστική και ασχολείται με την ενόργανη του crossfit σε επίπεδο εκπαίδευσης και προετοιμασίας αθλητών υψηλού επιπέδου. Συνεργάζεται με το gymnanst.gr από το 2015 αρθογραφώντας και σχολιάζοντας θέματα της ενόργανης γυμναστικής