•  

Η συναισθηματική φόρτιση και τέλος μιας αθλητικής καριέρας (video)

nikolΤου Αντώνη Κεραμιδά

Τη τελευταία παράσταση της καριέρας της παρουσίασε η Nicol Ruprecht, αθλήτρια από την Αυστρία βιώνοντας μια ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση στο τέλος του προγράμματός της στις κορίνες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ρυθμικής στη Βάρνα, κάτι που δείχνει την αστείρευτη αγάπη αυτής της κοπέλας για το άθλημα της ρυθμικής το οποίο φαίνεται να καθόρισε και την ίδια της τη ζωή.

Η 28χρονη αθλήτρια δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του σύνθετου ατομικού, δηλαδή να βρισκεται μέσα στις 24 καλύτερες του πρκριματικού αγώνα την προηγούμενη Παρασκευή χάνοντας έτσι την ευκαιρία να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Μετά από ένα καλό πρόγραμμα στο στεφάνι, το μπέρδεμα στη κορδέλα τής στοίχησε τη πρόκριση και μετά όλα έμοιαζαν χαμένα.. «Ήταν μια συναισθηματική βόλτα με τρενάκι, τώρα είμαι χαρούμενη που τελείωσε. Ήταν πραγματικά δύσκολο να αντιμετωπιστεί η κατάσταση σήμερα. Το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που ήθελα, αλλά έδωσα τα πάντα...», δήλωσε σε  συνέντευξη της στο "archysport".

Δείτε το βίντεο:

Η Nikol είχε καταλάβει την 20η θέση στους Ολυμπιακούς στο Ρίο to 2016 και αποφάσισε να παρατείνει την καριέρα της κατά ένα χρόνο λόγω της αναβολής των Ολυμπιακών του Τόκιο. Ένας σοβαρός τραυματισμός στον αστράγαλο (ρήξη συνδέσμου) την άφησε πολύ πίσω. Πάλεψε να ανακτήσει το χαμένο έδαφος, αλλά ο χρόνος δεν της ήταν σύμμαχος σε αυτήν την υπερ-προσπάθεια προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς με αποτέλεσμα το τέλος της καριέρας της να έρθει δυο μήνες νωρίτερα. Σεβασμός και μόνον σε αυτην τη κοπελα...


  • Αντώνης Κεραμιδάς
  • O Αντώνης Κεραμιδάς είναι φωτογράφος χορού και γυμναστικής, πρώην αθλητής και ομοσπονδιακός προπονητής Ενόργανης Γυμναστικής ανδρών, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Αρθρογραφεί και σχολιάζει πάνω σε θέματα που άπτονται της εξέλιξης της Γυμναστικής σε τεχνικό και διοικητικό επίπεδο.