•  

Μια εννιάχρονη Ελληνίδα είναι η πρωταθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής της Αιγύπτου

greegypΕίναι μια εννιάχρονη Ελληνίδα και αδιαμφισβήτητη πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής σε όλη την Αίγυπτο, καθώς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κέρδισε το χρυσό στους Παν-Αιγυπτιακούς Αγώνες ρυθμικής γυμναστικής

Η Αναστασία Ρεκτσίνι που γεννήθηκε στο Κάιρο, αγωνίστηκε ανάμεσα σε εκατοντάδες Αιγύπτιες αθλήτριες στην κατηγορία κάτω των 10 ετών.

Οι αγώνες, που διοργανώθηκαν από το Αιγυπτιακό Υπουργείο Αθλητισμού και Νεότητας, πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο στο Κάιρο. Η Αναστασία είναι κόρη του Ευστράτιου Ρεκτσίνη και της Μάι Χούρρι και της εγγονής του Αντώνη Ρεκτσίνη, που έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου για πολλά χρόνια. Η επιτυχία του νεαρού κοριτσιού έδωσε μεγάλη χαρά σε όλη την ελληνική κοινότητα της Αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

greegyp1

Τα μικρά, αλλά ζωντανά, απομεινάρια της ελληνικής κοινότητας στο Κάιρο έχουν τις ρίζες τους βαθιά στην ιστορία.

Η Αναστασία Ρεκτσίνι είναι κομμάτι της ελληνικής κοινότητας που σήμερα σε σχέση με το παρελθόν αριθμεί μόνο αρκετές εκατοντάδες, αν και πολλοί άνθρωποι ελληνικής καταγωγής μετράται τώρα ως Αιγύπτιοι, έχοντας αλλάξει επίσημα την εθνικότητά τους. Οι Έλληνες είναι παρόντες στην Αίγυπτο τουλάχιστον από τον 7ο αιώνα π.Χ. Ο Ηρόδοτος επισκέφθηκε την Αίγυπτο τον 5ο αιώνα π.Χ. και ισχυρίστηκε ότι οι Έλληνες ήταν μια από τις πρώτες ομάδες ξένων που είχαν ζήσει ποτέ στη χώρα.

Ο «Ελληνικός Σύλλογος του Καΐρου», που βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης, είναι ένα μέρος όπου γενιές Ελλήνων ομογενών έχουν περάσει τον ελεύθερο χρόνο τους, μιλώντας σε θέματα επιχειρήσεων, πολιτικής και διασποράς. Είναι ακόμα ανοιχτό σήμερα - και εξακολουθεί να προσφέρει νόστιμο ελληνικό φαγητό.

Πηγή: https://greekreporter.com/

adonis dance art banner