•  

Κανονικά το Πανελλήνιο κλειστού στίβου. Η γυμναστική πότε;

maras

Του Αντώνη Κεραμιδά

Παρασκευή 12 και Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, θα διεξαχθεί στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου με όλα όσα προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο όπως το έχει σχεδιάσει ο ΣΕΓΑΣ και έχει εγκρίνει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Θα αναρωτηθείτε λογικά, για ποιον λόγο δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν ένας ή δυο τουλάχιστον αντίστοιχοι αγώνες στη γυμναστική μιας και η ΕΓΟ έχει καταθέσει τον δικό της πλήρη σχεδιασμό για την τέλεση αγώνων αλλά και προπονήσεων; Αλλά η αλήθεια είναι πως, ακόμη και σήμερα να έδιναν την άδεια να πραγματοποιήσει αγώνες η ΕΓΟ, το αθλητικό της δυναμικό βρίσκεται στην απραξία εδώ και πολλούς μήνες μιας και αυτοί που αποφασίζουν, δεν μπήκαν καν στον κόπο να εξετάσουν τις δικές μας ανάγκες και τον γενικό αντίκτυπο αυτής της απραξίας. Στην αρχή, όλοι μας "κατάπιαμε" την κυριαρχία του λεγόμενου επαγγελματικού αθλητισμού όπου εν μέσω πανδημίας του covid-19 βλέπαμε να συνεχίζει κανονικά τις «αθλητικές» του υποχρεώνεις, αλλά αυτό με το στίβο μάς ξεπερνά. Όχι διότι τον απαξιώνουμε, αντιθέτως, ο Στίβος είναι πολύ αγαπημένο άθλημα και δικαίως θεωρείται ένα από τα πολύ δημοφιλή εντυπωσιακά αθλήματα που μάλιστα η ΕΡΤ θα ακριβοπληρώσει προκειμένου να έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων.

Όπως αντιλαμβάνεστε, στην νέα εποχή που ήδη άρχισε να ανατέλλει για τον αθλητισμό, η γυμναστική και με αφορμή την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στις επερχόμενες εκλογές, χρειάζεται να ορθώσει το στήθος της με ανθρώπους που θα έχουν την απαραίτητη εμπειρία, τεχνογνωσία και το κύρος προκειμένου να πείσουν προς πάσα κατεύθυνση για τα δικά μας αυτονόητα. Η αγάπη και μόνον για το άθλημα και ο ενθουσιασμός ως κίνητρο, δεν αρκούν για κάποιον που θέλει να προσφέρει αν δεν διαθέτει ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ την γνώση της αθλητικής επιστήμης αλλά και του αθλητικού management. Οι εποχές έχουν αλλάξει. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να τοποθετήσουμε επιτέλους το αγαπημένο μας άθλημα πολύ ψηλά στη λίστα του αθλητικού θεάματος, όπως αυτό φαίνεται κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων όπου η γυμναστική είναι από τα πρώτα αθλήματα που κατακτά το κοινό σε αριθμό εισιτηρίων αλλά και τηλεθέαση.

Αν μπροστά από το προσωπικό μας συμφέρον και ματαιοδοξία, προβάλουμε την αμετακίνητη βούλησή μας για την πραγματική πρόοδο σε συλλογικό επίπεδο, τότε η Γυμναστική θα έχει την ευκαιρία της να επιβιώσει σε ένα περιβάλλον που δεν χωρούν, πειραματισμοί, ερασιτεχνισμοί και προχειρότητες.

Θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα σχετικό κείμενο αναφορικά με την ανάγκη συμμετοχής ανθρώπων την ΕΓΟ, που να διαθέτουν γνώση, συμβατή με τον χώρο της γυμναστικής.


  • Αντώνης Κεραμιδάς
  • O Αντώνης Κεραμιδάς είναι φωτογράφος χορού και γυμναστικής, πρώην αθλητής και ομοσπονδιακός προπονητής Ενόργανης Γυμναστικής ανδρών, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Αρθρογραφεί και σχολιάζει πάνω σε θέματα που άπτονται της εξέλιξης της Γυμναστικής σε τεχνικό και διοικητικό επίπεδο.

adonis dance art banner