•  

Ευρωπαϊκό ενόργανης, εντυπώσεις από το σύνθετο ατομικό εφήβων

131237476 4601943626486880 8420692631711321058 nΤου Θανάση Κοσμίδη

Το σύνθετο ατομικό ενός αθλητή είναι συγχρόνως και η εικόνα μιας χώρας για την δουλειά που γίνεται σε βάθος. Είναι το σχολείο που πρέπει να περάσουν όλοι οι μικροί αθλητές πριν φθάσει η περίοδος της όποιας εξειδίκευσης χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα το μακροπρόθεσμο ζητούμενο.

Ολοκληρώθηκε λοιπόν και το σύνθετο ατομικό των εφήβων με την αναμενόμενη επικράτηση των δύο Ουκρανών αθλητών (Ilia Kovtun - Volodymyr Kostiuk) αφήνοντας στην Τρίτη θέση τον Krisztian Balaszα, αθλητή από την Ουγγαρία.

Οι επιδόσεις των αθλητών ήταν σαφώς καλύτερες σε σχέση με την πρώτη μέρα χωρίς όμως να λείψουν και πάλι κάποιες μικρές πτώσεις και λάθη κυρίως στον ίππο με λαβές και στο μονόζυγο. Οι αθλητές από την τέταρτη θέση και κάτω απλούστευσαν τα προγράμματα τους προσπαθώντας να αποφύγουν τις πτώσεις.

Οι δύο πρώτοι αθλητές από την Ουκρανία δεν έκαναν κανένα σημαντικό λάθος και γι αυτό ξεχώρισαν με 81,465 και 80,198 βαθμούς αντίστοιχα ,έναντι του τρίτου από την Ουγγαρία που συγκέντρωσε 78,566 βαθμούς. Από εκεί και κάτω στην τέταρτη θέση έχουμε τον πρώτο Ρουμάνο αθλητή με 77,031 και ο δεύτερος βρίσκεται στην 16η θέση. Γενικά η Ρουμανία δεν θύμισε την παλιά μεγάλη σχολή του αθλήματος τόσο στους έφηβους όσο και στους άντρες.

Τέλος, ο καλύτερος Τούρκος έφηβος βρέθηκε στην 8η θέση με χαμηλές αρχικές αξίες προγραμμάτων και τελική βαθμολογία 75,798! Οι έφηβοι παρουσίασαν σε κάποια όργανα μερικές απλές και ίσως ξεχασμένες ασκήσεις οι οποίες όμως έχουν μικρό ρίσκο εκτέλεσης και συγχρόνως κάλυπταν τις βασικές ειδικές απαιτήσεις του οργάνου! Στον πλάγιο ίππο είδαμε εξόδους με ρώσικες στροφές , στους κρίκους αναβάσεις πίσω και εξόδους με τεντωμένο σώμα μπροστά και ολόκληρη στροφή. Την ίδια έξοδο είδαμε αρκετές φορές και στο δίζυγο ενώ στο μονόζυγο τα κυρίαρχα πετάγματα ήταν το γιαμαβάκι και το κατσώφ ενώ στις εξόδους κυριαρχούσε όλη η "γκάμα" των τσουκαχάρα (διπλό σάλτο με μία ή διπλή πιρουέτα).

Αυτές είναι μερικές συνοπτικές εκτιμήσεις εν αναμονή των τελικών οργάνων της Κυριακής όπου θα δούμε τους 8 καλύτερους αθλητές σε κάθε ένα από τα 6 όργανα της γυμναστικής


  • Θανάσης Κοσμίδης
  • Ο Θανάσης Κοσμίδης είναι πρώην αθλητής και ομοσπονδιακός προπονητής ενόργανης γυμναστικής ανδρών, εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής με ειδικότητα στην ενόργανη γυμναστική και ασχολείται με την ενόργανη του crossfit σε επίπεδο εκπαίδευσης και προετοιμασίας αθλητών υψηλού επιπέδου. Συνεργάζεται με το gymnanst.gr από το 2015 αρθογραφώντας και σχολιάζοντας θέματα της ενόργανης γυμναστικής

adonis dance art banner