•  

Εντός Δεκεμβρίου καταβάλλεται η οικονομική βοήθεια στα σωματεία

IMG 6480 1Ερώτημα προς τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη απηύθυνε ο Νίκος Προβιάς, σχετικά με την οικονομική ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων για να προκύψει η είδηση πως τα χρήματα θα καταβληθούν εντός Δεκεμβρίου.

Ο διεθνής κριτής της γυμναστικής που είναι πρόεδρος στο Αρκάδι Ρεθύμνου και διεκδικεί στις επερχόμενες εκλογές τη θέση του προέδρου στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, με γραπτή του επιστολή προς τον Αυγενάκη, έκανε το ερώτημα που εκατοντάδες σωματεία ήθελαν να κάνουν στον υφυπουργό. Ζήτησε να υπάρξει ένα χρονοδιάγραμμα για την καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης στα σωματεία, ώστε κάθε ένα από αυτά να προγραμματίσει τις υποχρεώσεις του.

Ο Νίκος Προβιάς στην επιστολή του αναφέρθηκε για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία εξαιτίας της πανδημίας COVID19. «Στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή, όπου στη χώρα μας ο Covid 19 βρίσκεται σε έξαρση, τα σωματεία αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλες οικονομικές δυσκολίες εξαιτίας του καθολικού lockdown, καθώς τα πάγια έξοδα συνεχίζουν ενώ τα έσοδα έχουν εκμηδενιστεί, σκορπώντας απόγνωση και προβληματισμό στις διοικήσεις που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν αλλά ούτε και να προγραμματίσουν το μέλλον τους», τόνιζε, μεταξύ άλλων.

Ο υφυπουργός αθλητισμού, απάντησε στον υποψήφιο πρόεδρο της ΕΓΟ, τονίζοντας ότι κατανοεί την αγωνία του ίδιου αλλά και του αθλητικού κόσμου, γενικότερα: «Επειδή πρωτίστως επιδιώκουμε να ενισχυθούν όσο το δυνατόν περισσότερα νόμιμα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού βρισκόμαστε στο πλευρό τους προκειμένου να τα διευκολύνουμε σε κάθε βαθμό για να ολοκληρώσουν τις αιτήσεις τους και να εγγραφούν, ει δυνατόν, όλα στο Μητρώο. Από τη μεριά μας έχουμε δρομολογήσει όλες τις ενέργειες προς το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο αναμένεται να συνυπογράψει τη σχετική Κ.Υ.Α., ώστε μέχρι το τέλος του έτους να έχουν δοθεί τα χρήματα σε όσα σωματεία έχει ολοκληρωθεί η αίτησή τους. Για όσα σωματεία δεν έχουν ολοκληρώσει την αίτησή τους, θα τους καταβληθεί το ποσό σε δεύτερο χρόνο, στις αρχές του 2021», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Αυγενάκης στην επιστολή του προς τον Προβιά.

Διαβάστε την επιστολή Προβιά προς Αυγενάκη εδώ

Διαβάστε την επιστολή του Αυγενάκη προς τον Προβιά εδώ

Πηγή: www.sportfeed.gr

adonis dance art banner