•  

Επιστολή - Κραυγή αγωνίας για την επιβίωση των σωματείων γυμναστικής

DSC 1994Αξιότιμοι κύριοι,

Είμαστε Αθλητικό Σωματείο Ρυθμικής Γυμναστικής αναγνωρισμένο από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (Ε.Γ.Ο) με συνεχείς παρουσίες - συμμετοχές και διακρίσεις σε πανελλήνιους και ευρωπαικούς αγώνες επίσημου και μη χαρακτήρα.

Ο Σύλλογος μας όπως και όλοι οι αθλητικοί σύλλογοι που λειτουργούν σε πανελλήνια κλίμακα φιλοξενούν χιλιάδες παιδιά, καλλιεργούν με συνέπεια το αθλητικό πνεύμα, την ευγενή άμιλλα, αναδεικνύουν σπουδαίους αθλητές που πλαισιώνουν τις Εθνικές ομάδες της χώρας μας και επιτελούν σημαντικό κοινωνικό έργο ανά την επικράτεια.

Όπως είναι γνωστό όλα τα αθλητικά σωματεία που περιλαμβάνονται στο Κ.Α.Δ. 94991906 (Υπηρεσίες Τοπικών Συλλόγων και Σωματείων) έκλεισαν – έπαυσαν κάθε δραστηριότητα με απόφαση της Κυβέρνησης από την 11/03/2020, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχουν συμπεριληφθεί στα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από την πανδημία του κορωναιού.

Επειδή στους πολυάριθμους συλλόγους - σωματεία της ως άνω κατηγορίας σε όλη την Ελληνική επικράτεια απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι και τα πάγια έξοδα αυτών σε μηνιαία βάση είναι ιδιαίτερα σημαντικά συνεισφέροντας εκτός των άλλων στη τοπική οικονομία της κάθε περιοχής ( μισθώματα ακινήτων-μισθοί εργαζομένων - ασφαλιστικές εισφορές - υπηρεσίες κοινής ωφέλειας- κ.τ.λ), αντιλαμβάνεστε ότι η παράλειψη - αβλεψία στήριξης αυτών θα επιφέρει σύντομα την οριστική παύση λειτουργίας τους με τεράστια οικονομική ζημιά στις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούνται.

Κατόπιν αυτών απευθύνουμε έκκληση - κραυγή αγωνίας προς τους αρμόδιους υπουργούς της Κυβέρνησης και αιτούμεθα να υπάρξει άμεση παρέμβαση για να συμπεριληφθεί και ο ανωτέρω Κ.Α.Δ 94991906 στις κατηγορίες των μέτρων οικονομικής στήριξης- ανακούφισης των πληγέντων προκειμένου να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε στοιχειωδώς τη τεράστια οικονομική ζημία που έχουμε υποστεί. Σε αντίθετη περίπτωση είναι αδύνατο να καλύψουμε οποιαδήποτε οικονομική υποχρέωση και οδηγούμαστε άμεσα σε οριστική διακοπή των δραστηριοτήτων μας με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς την επερχόμενη κοινωνική αναστάτωση και οικονομική βλάβη στις τοπικές κοινωνίες που λειτουργούμε.

Με εκτίμηση,
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΡΥΘΜΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ