•  

"7ο Armonia Cup", ένα promo βίντεο, πολλά συναισθήματα

frontΤου Αντώνη Κεραμιδά

Για μια ακόμη χρονιά στη Περιοχή της Σίνδου της Θεσσαλονίκης θα φιλοξενηθεί το διεθνές τουρνουά ρυθμικής γυμναστικής «7th Armonia Cup 2010» από τις 29/2 μέχρι 01/03 2020. O Aγώνας διοργανώνεται από την Αρμονία Δήμου Δέλτα με την έγκριση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Δέλτα και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας.

Δείτε το promo βίντεο της διοργάνωσης:

(Δημιουργία, επιμέλεια  Βίντεο Αντώνης Κεραμιδάς, editing Μιχάλης Κεραμιδάς. Συμμετέχουν στα ρυθμικά σχήματα, αθλήτριες από τον διοργανωτή σύλλογο, Αρμονία Δήμου Δέλτα).

Νομίζω πως, θα πρέπει με αφορμή τη τέλεση των αγώνων σε κάθε πόλη όπου αυτοί πραγματοποιούνται, οι συμμετέχοντες (αθλήτριες, προπονήτριες, συνοδοί), να μπορούν να γνωρίσουν τα πολιτιστικά στοιχεία του τόπου που τους φιλοξενεί τις λίγες αυτές ημέρες. Το κάθε αθλητικό ταξίδι χρειάζεται να τροφοδοτεί παραστάσεις και αναμνήσεις πέρα της γυμναστικής και που θα συνοδεύουν τις όποιες επιδόσεις... Σε απόσταση λοιπόν αναπνοής από τον τόπο τέλεσης του τουρνουά στη Σίνδο, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το μοναδικό σε ομορφιά εθνικό πάρκο του Δέλτα Αξιού το οποίο εκτείνεται σε μια έκταση περίπου 47 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Τα σπάνια είδη πουλιών στη γαλήνια Λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου και με φόντο τη πόλη της Θεσσαλονίκης αποτελούν μια μαγική εικόνα της περιοχής ενώ λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα στη Χαλάστρα, εντυπωσιάζουν οι παραδοσιακές παράγκες των μυδοκαλλιεργητών και οι ευγενικότατοι και φιλόξενοι ψαράδες. Το παλιό δημοτικό σχολείο της Σίνδου σε μια κεντρική πλατεία (στον τόπο δηλαδή που τελείται το τουρνουά), θα μαγνητίσει με τα όμορφα χρώματα και σχέδιά του τους φακούς των φωτογραφικών μηχανών, ενώ γύρω στη περιοχή δεσποζουν τα προσεγμένα cafe και το καλό φαγητό.

Το άθλημα της ρυθμικής αξίζει να λάβει τη θέση που του ανήκει μέσα στην Ελληνική αθλητική κοινωνία. Ο καθημερινός μόχθος της αθλήτριας αποτελεί την αυριανή  παρακαταθήκη της ως πολίτης αυτού του τόπου, αφού, ένα σημαντικά μεγάλο κομμάτι του χαρακτήρα της διαμορφώνεται από το άθλημα που αγαπά. Η σύγχρονη όμως "μιντιακή" εποχή δεν είναι σίγουρο πως το αγαπά επίσης, μιας και επιλέγει να διαμορφώνει αθλητικές συνειδήσεις με βάση τη πόρωση από τα γνωστά ομαδικά - οπαδικά αθλήματα. Ο κόσμος της γυμναστικής απέναντι σε αυτήν τη νοντροπία, επιλέγει να αντιστέκεται σθεναρά. Οι διάφοροι αγώνες όπως το «Armonia Cup”, με τη στήριξη της ΕΓΟ, αποσκοπούν στη διάδοση της γυμναστικής, αντλώντας δύναμη από το βασικό οπλοστάσιο του αγνού ρομαντισμού.

Δείτε φωτογραφίες των κοριτσιών του Αρμονία που συμμετείχαν στο βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες του Αντώνη Κεραμιδά από το περισυνό Armonia Cup

DSC 6631

DSC 7225

DSC 7512

DSC 7642

DSC 8057

DSC 8401

DSC 8093

DSC 8107

DSC 8198

DSC 8938

DSC 5685

DSC 9354


  • Αντώνης Κεραμιδάς
  • O Αντώνης Κεραμιδάς είναι φωτογράφος χορού και γυμναστικής, πρώην αθλητής και ομοσπονδιακός προπονητής Ενόργανης Γυμναστικής ανδρών, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Αρθρογραφεί και σχολιάζει πάνω σε θέματα που άπτονται της εξέλιξης της Γυμναστικής σε τεχνικό και διοικητικό επίπεδο.

adonis dance art banner