•  

"Ρυθμικές" φωτογραφικές στιγμές στη Χριστουγεννιάτικη Λάρισα

DSC 3610 1

Του Αντώνη Κεραμιδά.

Στο εκπληκτικό περιβάλλον της χριστουγεννιάτικης Λάρισας με οδήγησε αυτή τη φορά ο δρόμος στη τελευταία φωτογράφιση για το 2019, παρέα με τη Μαρία, αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής της Νίκης Λάρισας. Αν και το κρύο, όσο βαδίζαμε προς το βράδυ γινόταν όλο και πιο τσουχτερό, η αθλήτριά μας ούτε για μια στιγμή δεν κατέθεσε τα όπλα. Αντιθέτως, η λάμψη της έγινε "ένα" με τα εορταστικά φώτα της πόλης.

Εφοδιασμένοι με τον ενθουσιασμό του εορταστικού περιβάλλοντος, ξεκινάμε την απογευματινή μας φωτογράφιση από τη πλατεία του Αγ. Βησσαρίωνα. Ονειρέψου τη βραδιά Μαρία...

Με τη βασική προθέρμανση αρχικά...

DSC 3229

DSC 3308 1

DSC 3388 1

DSC 3421 1

DSC 3449 1

Δίνοντας λίγο χρώμα και ιδιαίτερη ατμοσφαίρα με δυο μικρά καπνογόνα στις κορύνες της, όπως άλλωστε οι ημέρες το απαιτούν...

DSC 3478

 Βαδίζοντας στη συνέχεια στη γεμάτη από κόσμο πλατεία ταχυδρομείου με τα αμέτρητα εορταστικά καφέ!

DSC 3510 1

DSC 3548 1

 Ενας άλλος πανέμορφος νεαρός τετράποδος χορευτής της πλατείας δεν αρνήθηκε να ποζάρει στον φακό.

DSC 3494

DSC 3580 1

DSC 3632 1

DSC 3671 1 1

Μια αναμνηστική selfie με τη πρωταγωνίστρια μας λιγο πριν συνεχίσουμε το φωτογραφικο οδοιπορικό.

self

Η επόμενη στάση στη λαμπερή (και βραδινή πλέον) γέφυρα του Αλκαζάρ. 

DSC 3894 1

DSC 3834 1

DSC 3789

Και συνεχίζουμε στο "πάρκο των ευχών", ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο πάρκο με "χρωματιστά" σιντριβάνια και ...χρώματα γενικά!

DSC 3927 1

DSC 4053

DSC 4065 1

DSC 4105

Σειρά έχει ο "Μύλος του παπά" ένα πολιτιστικό στολίδι της Λάρισας το οποίο η Μαρία κόσμησε με τη δική της τέχνη.

DSC 4167

DSC 4160

Τελευταία στάση στη κεντρική πλατεία της πόλης όπου το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο δεσπόζει επιβλητικά, στολισμένο με πανέμορφα χρωματιστά λαμπάκια. Και φυσικά το καλύτερο ντεκόρ για τη Μαρία με τη "μαγική της" μπάλα.

DSC 4313 1

DSC 4261 1

DSC 4333

Το κάθε φωτογραφικό οδοιπορικό εκτός από τα κλικ της φωτογραφίας στις πόζες του μοντέλου, συνοδεύεται και από μια περιπέτεια μέσα απ΄ την οποία οι αναμνήσεις θα μας συντροφεύουν για πολύ καιρό. Γιατί λοιπόν φωτογράφιση σε καθημερινό και φυσικό περιβάλλον; Διότι η αίσθηση ελευθερίας που αποπνέει η απόφαση να εξωτερικεύεις τη δυναμική που κρύβεις μέσα σου είναι μοναδική. Διότι ο αθλητισμός, η ρυθμική και ο χορός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Πριν εφευρεθούν οι κλειστοί χώροι και οι κανόνες του πρωταθλητισμού, ο άνθρωπος εφορμούσε στο περιβάλλον επιδεικνύοντας με τον δικό του τρόπο αυτό που αγαπούσε και που του έδινε ανάσα και νόημα ζωής.

Θέλεις κι εσύ να αναδείξεις τις γυμναστικές και χορευτικές σου ικανότητες; Επικοινώνησε να κλείσεις το δικό σου ραντεβού για μια μοναδική φωτογραφική βόλτα!

  • Αντώνης Κεραμιδάς
  • O Αντώνης Κεραμιδάς είναι φωτογράφος χορού και γυμναστικής, πρώην αθλητής και ομοσπονδιακός προπονητής Ενόργανης Γυμναστικής ανδρών, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Αρθρογραφεί και σχολιάζει πάνω σε θέματα που άπτονται της εξέλιξης της Γυμναστικής σε τεχνικό και διοικητικό επίπεδο.