•  

Η Ιωάννα Μαγοπούλου σε μικρές ιστορίες χορού στη Φύση

DSC 9813Του Αντώνη Κεραμιδά

Μια "διαφορετική" Ιωάννα Μαγοπούλου, πρωταγωνίστρια σε μικρές ιστορίες χορού, σε ένα βίντεο που θα μας θυμίζει για καιρό, όλα όσα ξεχνάμε μέσα στη ρουτίνα της πόλης.

Αθλήτρια της Έφης Μπλέκα, η Ιωάννα Μαγοπούλου εκφράζεται με χορευτικές κινήσεις και ασκήσεις ρυθμικής μέσα σε επιλεγμένα μέρη της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης.  Δείτε το βίντεο:

“Πάντα μου αρέσει να συνδυάζω στο κάδρο της φωτογραφικής μου μηχανής την αρμονία της φύσης με την ανθρώπινη παρουσία, ιδίως όταν αυτή η παρουσία έχει την ικανότητα να δίνει τον δικό της ιδιαίτερο ρυθμό μέσω του χορού. Έτσι, εκτός από τα κλικ των φωτογραφιών, αποφασίσαμε να δώσουμε μέσα από τα βίντεο περισσότερο ρεαλισμό στα μέρη που επισκεπτόμασταν, με την μοναδική κίνηση της Ιωάννας να αναδεικνύει την ομορφιά της φύσης την ίδια στιγμή που η φύση αναδεικνύει τον ρυθμό και το ταλέντο της Ιωάννας. Η ρυθμική γυμναστική είναι ένα ξεχωριστό άθλημα του οποίου η καλλιτεχνία και ο χορός αποτελούν βασικό συστατικό στοιχείο. Η έκφραση αυτής της τέχνης μέσα στο φυσικό περιβάλλον προσδίδει στην αθλήτρια μια μοναδική αίσθηση ελευθερίας. Μικρές ιστορίες χορού λοιπόν στο «Χρονικό της μέρας», αφού η επίσκεψη σε κάθε τόπο, μας γέμιζε κάθε φορά με ιδιαίτερες αναμνήσεις μέσα από τις οποίες ανακαλύπταμε ξανά και ξανά την ομορφιά της ζωής την οποία λησμονούμε πολλές μέσα στη καθημερινότητα των αστικών κέντρων”. (από δηλώσεις μου στο parallaximag.gr)

Ευχαριστώ την Γεωργία Μπαρτζώκα που ως photographer's assistant συνέλαβε τις παρακάτω behind the scenes στιγμές

DSC 5540

DSC 5856

DSC 61074

DSC 6048

DSC 6072

DSC 6072 1

DSC 6107

DSC 61072

DSC 61073

Το κάθε φωτογραφικό οδοιπορικό εκτός από τα κλικ της φωτογραφίας στις πόζες του μοντέλου, συνοδεύεται και από μια περιπέτεια μέσα απ΄ την οποία οι αναμνήσεις θα μας συντροφεύουν για πολύ καιρό. Γιατί λοιπόν φωτογράφιση σε καθημερινό και φυσικό περιβάλλον; Διότι η αίσθηση ελευθερίας που αποπνέει η απόφαση να εξωτερικεύεις τη δυναμική που κρύβεις μέσα σου είναι μοναδική. Διότι ο αθλητισμός, η ρυθμική και ο χορός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Πριν εφευρεθούν οι κλειστοί χώροι και οι κανόνες του πρωταθλητισμού, ο άνθρωπος εφορμούσε στο περιβάλλον επιδεικνύοντας με τον δικό του τρόπο αυτό που αγαπούσε και που του έδινε ανάσα και νόημα ζωής.

Θέλεις κι εσύ να αναδείξεις τις γυμναστικές και χορευτικές σου ικανότητες; Επικοινώνησε να κλείσεις το δικό σου ραντεβού για μια μοναδική φωτογραφική βόλτα!

  • Αντώνης Κεραμιδάς
  • O Αντώνης Κεραμιδάς είναι φωτογράφος χορού και γυμναστικής, πρώην αθλητής και ομοσπονδιακός προπονητής Ενόργανης Γυμναστικής ανδρών, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Αρθρογραφεί και σχολιάζει πάνω σε θέματα που άπτονται της εξέλιξης της Γυμναστικής σε τεχνικό και διοικητικό επίπεδο.