•  

H Νεφέλη της Σύρου και του Αιγαίου

DSC 1537

Του Αντώνη Κεραμιδά.

Τι να πρωτοθαυμάσει κάποιος στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, στη μαγική Σύρο όπου αυτή τη φορά η αθλήτρια της Ρυθμικής Νεφέλη Χριστοδούλου αποφάσισε να κάνει το δικό της φωτογραφικό οδοιπορικό μέσα στην Ερμούπολη, μια πόλη με "βαριά" ιστορία που την αντιλαμβάνεσαι αμέσως με τη πρώτη ματιά.

Τα νεοκλασικά της κτήρια, παραπέμπουν σε ένα διαφορετικό νησί από αυτά των υπόλοιπων Κυκλάδων, με τα μνημεία του να καθηλώνουν τη ματιά κάθε επισκέπτη. Οι περισσότεροι κάτοικοι μιλούν τη Γαλλικη γλώσσα ενώ η Λατινική επίδραση είναι εμφανής στη ταυτότητα του νησιού. Ξεκινάμε λοιπον τη φωτογράφιση με την Νεφέλη μέσα σε ένα Ηλιόλουστο Αυγουστιάτικο πρωινό με τις γάτες παρούσες σχεδόν σε καθε στενό, ποζάροντας πολλές φορές μέσα στα κάδρα μας. Ας κάνουμε τη βόλτα ακούγοντας μια ιδιαίτερη μελωδία, θυμίζοντάς μας πόσο μαγική και μοναδική είναι η ζωή και πόσο όμορφη όταν έχεις όμορφους ανθρώπους κοντά σου...


Και ξεκινάμε από το κέντρο της Ερμούπολης δοκιμάζοντας ένα άλμα μπροστά από την εκκλησία του Αγ. Νικολάου που περισσότερο θυμίζει Ελληνικό Ναό.

DSC 1445

Και συνεχίζουμε στα όμορφα και γραφικά στενά της πόλης

DSC 1460

DSC 1485

DSC 1664

DSC 1665

DSC 1697

DSC 1721

DSC 1741

Και φτάνουμε στα "βαπόρια"σε ένα από τα χαρακτηριστικά μέρη της Ερμούπολης κοντά στο λιμάνι. Προσέξτε τα χρώματα των κτηρίων  και του περιβάλλοντος χώρου, πόσο όμορφα αναδεικνύονται με το πρωινό φως του Ήλιου.

DSC 1783

DSC 1837

Ναι, τα νερά έδιναν τον δικό τους ρυθμό στη φωτογράφιση.

DSC 1861

DSC 1894

DSC 1919 1

DSC 1957

Την επόμενη μέρα αποφασίσαμε να φωτογραφίσουμε στο Κίνι, ένα εκπληκτικό παραδοσιακό παραθαλάσσιο χωριό, όπου ήταν και το ξενοδοχείο μας.

DSC 2202

DSC 2196

DSC 2212

Μετά τα εκπληκτικά άλματα της Νεφέλης με φόντο το χωριό και τις βαρκούλες του μικρού λιμανιού, ήρθε η ώρα να συνδυάσουμε την ομορφιά της ρυθμικής με ένα από τα καλύτερα Ηλιοβασιλέματα της Ελλάδος.

DSC 2113

DSC 2018

selfie

Η εμπειρία από την παραμονή μας στο νησί της Σύρου και στο χωριό Κίνι ήταν μοναδική και αξέχαστη. Ευχαριστώ πολύ το υπέροχο σε ομορφιά ξενοδοχείο Captain's για τη φιλοξενία. Στο επανιδείν...


Το κάθε φωτογραφικό οδοιπορικό εκτός από τα κλικ της φωτογραφίας στις πόζες του μοντέλου, συνοδεύεται και από μια περιπέτεια μέσα απ΄ την οποία οι αναμνήσεις θα μας συντροφεύουν για πολύ καιρό. Γιατί λοιπόν φωτογράφιση σε καθημερινό και φυσικό περιβάλλον; Διότι η αίσθηση ελευθερίας που αποπνέει η απόφαση να εξωτερικεύεις τη δυναμική που κρύβεις μέσα σου είναι μοναδική. Διότι ο αθλητισμός, η ρυθμική και ο χορός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Πριν εφευρεθούν οι κλειστοί χώροι και οι κανόνες του πρωταθλητισμού, ο άνθρωπος εφορμούσε στο περιβάλλον επιδεικνύοντας με τον δικό του τρόπο αυτό που αγαπούσε και που του έδινε ανάσα και νόημα ζωής.

Θέλεις κι εσύ να αναδείξεις τις γυμναστικές και χορευτικές σου ικανότητες; Επικοινώνησε να κλείσεις το δικό σου ραντεβού για μια μοναδική φωτογραφική βόλτα!

  • Αντώνης Κεραμιδάς
  • O Αντώνης Κεραμιδάς είναι φωτογράφος χορού και γυμναστικής, πρώην αθλητής και ομοσπονδιακός προπονητής Ενόργανης Γυμναστικής ανδρών, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Αρθρογραφεί και σχολιάζει πάνω σε θέματα που άπτονται της εξέλιξης της Γυμναστικής σε τεχνικό και διοικητικό επίπεδο.