•  

Ελένη Κελαϊδίτη, νέες επιτυχίες με νέα προπονήτρια στο πλευρό της

Του Αντώνη Κεραμιδά

Μια ανάσα από το μετάλλιο έφτασε η Ελένη Κελαϊδίτη στους τελικούς οργάνων της ρυθμικής γυμναστικής στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες «Μινσκ 2019», όπου ολοκλήρωσε την επιτυχημένη παρουσία της με την 4η θέση στο στεφάνι και την 5η θέση στην μπάλα γράφει η ΕΓΟ στο site της για την παρουσία της αθλήτριας σ΄ αυτούς τους πολύ σημαντικούς αγώνες.

Αυτό που συνήθως δεν φαίνεται και δεν ακούγεται ή αν θέλετε, δεν προβάλλεται τόσο, είναι ο ρόλος του ανθρώπου που βρίσκεται πίσω από τη προσπάθεια της αθλήτριας. Η απόφαση της ΕΓΟ αναλάβει η Έφη Μπλέκα την τεχνική καθοδήγηση της Ελένης απεδείχθη σοφή. Σε μια περίοδο που οι αθλήτριες στη κατηγορία των γυναικών δίνουν μάχη με τον εαυτό τους προκειμένου να παραμείνουν στη κατάλληλη φυσική και ψυχολογική κατάσταση σε μια αγχωτική κοινωνία με αβέβαιο μέλλον (και υπαρξιακά "θέματα" - ας μη το ξεχνούμε αυτό), ο ρόλος μιας έμπειρης προπονήτριας φαίνεται πως παίζει καταλυτικό ρόλο. Ποτέ δεν έπαψε το gymnast.gr να αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο του προπονητή της γυμναστικής που είναι τελείως διαφορετικός στη βάση του, από αυτόν των ομαδικών αθλημάτων. Το επίπεδο ψυχολογικής πίεσης που δέχεται ο προπονητής αγνοείται παντελώς από τον φίλαθλο κόσμο που απλά παρακολουθεί  την αθλήτρια να ετοιμάζεται να ρίξει τη μπάλα ή τις κορίνες ψηλά και να ξεκινήσει το πρόγραμμά της. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει επίσης τον ρόλο της Μαρίνας Φατέεβα, πρώην προπονήτρια της Ελένης στη μέχρι τώρα πορεία της.

Από τα τέλη του Απρίλη η Ελένη Κελαϊδίτη έκανε τη σημαντική στροφή στη ζωή της μετακομίζοντας στη Θεσσαλονίκη, στο γυμναστήριο της Μίκρας, έπειτα και από απόφαση της ΕΓΟ. Παρέα πλέον με την πρωταθλήτρια του 2019 και συμμετέχουσα στους Ολυμπιακούς αγώνες Νέων του Μπουένος Άιρες 2018, Ιωάννα Μαγοπούλου, η Ελένη με την αλματώδη βελτίωσή της σε όλα τα επιπεδα, δείχνει πλέον αποφασισμένη να διεκδικήσει μέχρι τέλος την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό που χρειάζεται ενόψει του καλοκαιριού, είναι να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες (κλιματισμός – άμεση ιατροφαρμακευτική παρέμβαση) ώστε να στηριχθεί η προσπάθεια των κοριτσιών της Έφης προκειμένου να καταφέρουν να φτάσουν σε κατάλληλη αγωνιστική κατάσταση ενόψει του προσεχούς παγκόσμιου κυπέλου ρυθμικής όπου είναι και ο επόμενος και πιο σημαντικός αγώνας για τις αθλήτριες της. 


  • Αντώνης Κεραμιδάς
  • O Αντώνης Κεραμιδάς είναι φωτογράφος χορού και γυμναστικής, πρώην αθλητής και ομοσπονδιακός προπονητής Ενόργανης Γυμναστικής ανδρών, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Αρθρογραφεί και σχολιάζει πάνω σε θέματα που άπτονται της εξέλιξης της Γυμναστικής σε τεχνικό και διοικητικό επίπεδο.