•  

Όταν η ρυθμική «ανθίζει» στον εθνικό κήπο της Αθήνας

DSC 8224Του Αντώνη Κεραμιδά

Σε μια ιδιαίτερη τοποθεσία της Αθήνας όπου δεν είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ παλαιότερα, στον εθνικό Κήπο δίπλα στη βουλή των Ελλήνων και το Ζάππειο μέγαρο, πήραμε την απόφαση με την Ιωάννα, αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής του σωματείου ΣΦΙΓΓΑ να δείξουμε σε ένα όμορφο απόγευμα Τετάρτης, τι σημαίνει τέχνη στη ρυθμική γυμναστική μέσα από μια φωτογράφιση. Δίπλα μας, η μητέρα της..

Ο καταπράσινος χώρος γεμάτος από επισκέπτες, δείχνει εντυπωσιακός, καλύπτοντας κάθε ψυχολογική ανάγκη για ηρεμία μέσα σε μια ανεξάντλητη ποικιλία λουλουδιών. Τα πανέμορφα παραμυθένια δρομάκια, στρωμένα με τα πεσμένα πολύχρωμα φύλλα των δέντρων μαγνητίζουν τη προσοχή μας, ενώ παραδίπλα, γαλήνια νερά μέσα σε προσεγμένη διακόσμηση, κάνουν ευτυχισμένους τους μόνιμους φτερωτούς κατοίκους, αλλά κι εμάς που έχουμε την δυνατότητα να γινόμαστε μέρος του περιβάλλοντος...

tony

Και ξεκινάμε τη φωτογραφική μας βολτα...παίρνοντας μαζί μας παρέα ένα αγαπημένο βαλς!


DSC 7994

DSC 7635

DSC 7690

DSC 7757

DSC 7775

DSC 7838

DSC 7850

DSC 7894

DSC 7907

DSC 7920

DSC 7939

DSC 7962

 

DSC 8019

DSC 8032

DSC 8107

DSC 8172

DSC 8289

DSC 8318

adonis dance art banner

Το κάθε φωτογραφικό οδοιπορικό εκτός από τα κλικ της φωτογραφίας στις πόζες του μοντέλου, συνοδεύεται και από μια περιπέτεια μέσα απ΄ την οποία οι αναμνήσεις θα μας συντροφεύουν για πολύ καιρό. Γιατί λοιπόν φωτογράφιση σε καθημερινό και φυσικό περιβάλλον; Διότι η αίσθηση ελευθερίας που αποπνέει η απόφαση να εξωτερικεύεις τη δυναμική που κρύβεις μέσα σου είναι μοναδική. Διότι ο αθλητισμός, η ρυθμική και ο χορός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Πριν εφευρεθούν οι κλειστοί χώροι και οι κανόνες του πρωταθλητισμού, ο άνθρωπος εφορμούσε στο περιβάλλον επιδεικνύοντας με τον δικό του τρόπο αυτό που αγαπούσε και που του έδινε ανάσα και νόημα ζωής.


 

  • Αντώνης Κεραμιδάς
  • O Αντώνης Κεραμιδάς είναι φωτογράφος χορού και γυμναστικής, πρώην αθλητής και ομοσπονδιακός προπονητής Ενόργανης Γυμναστικής ανδρών, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Αρθρογραφεί και σχολιάζει πάνω σε θέματα που άπτονται της εξέλιξης της Γυμναστικής σε τεχνικό και διοικητικό επίπεδο.