•  

Χορός και γυμναστική στο φράγμα Θέρμης: Όταν δίνεις νόημα σε μια εξόρμηση

DSC 1467 1Του Αντώνη Κεραμιδά

Φράγμα Θέρμης στην ανατολική Θεσσαλονίκη, μια πανδαισία χρωμάτων σ΄ένα υπέροχο τοπίο όπου τα νερά της τεχνητής λίμνης και το πράσινο των δέντρων με τα άνθη του καλοκαιριού, σου προσφέρουν όλα όσα έχεις ανάγκη από μια καθημερινή εξόρμηση.

Εκεί αποφασίσαμε να εμπλουτίσουμε καλλιτεχνικά την ήδη όμορφη ατμόσφαιρα με τη Δανάη, αθλήτρια ρυθμικής του "A.O. Αθλητική Αναγέννηση", παρέα με τη μητέρα της...

self


Αν και πρωί, ο Ήλιος έδειχνε για τα καλά τις προθέσεις του για το τι πρόκειται ν΄ακολουθήσει, χαρίζοντάς μας την απαραίτητη καλή διάθεση για μια φωτογραφική εμπειρία, αρχίζοντας από ένα όμορφο ξύλινο γεφύρι!

DSC 1009 2

DSC 1072

DSC 1100

Τα γραφικά δρομάκια ήταν ότι πρέπει για μια ρυθμική πόζα αλλά και την απαραίτητη προθέρμανση...

DSC 1160

DSC 1201

Ενδιάμεσα, η αθλήτρια, με τον τρόπο που αυτή ξέρει, έριχνε και μια ματιά στο Adonis Dance Art magazine πριν συνεχίσουμε...

DSC 1127

Η ξύλινη προβλήτα μέσα στο νερό ήταν σχεδόν βγαλμενη μέσα από παραμύθι, που όμως ήθελε και την "νύμφη" Δανάη για να μοιάζει ολοκληρωμένη...

DSC 1311

DSC 1343

Και χρέη ...φωτογράφου..

DSC 1384

Αφήνοντας το φράγμα γεμάτοι ικανοποίηση,  η απαραίτητη στάση στη περιοχή της Θέρμης, αποδείχθηκε επίσης δημιουργική...

DSC 1551

DSC 1618

DSC 1675

Η επιστροφή, είχε μια τελική στάση κοντά στον φυσικό χώρο της μικρής αθλήτριας όπου προπονείται καθημερινά, στην τόσο γραφική θάλασσα πίσω ακριβώς από το γυμναστήριο της Μίκρας..

DSC 1813

 DSC 1849

Το κάθε φωτογραφικό οδοιπορικό εκτός από τα κλικ της φωτογραφίας στις πόζες του μοντέλου, συνοδεύεται και από μια περιπέτεια μέσα απ΄ την οποία οι αναμνήσεις θα μας συντροφεύουν για πολύ καιρό. Γιατί λοιπόν φωτογράφιση σε καθημερινό και φυσικό περιβάλλον; Διότι η αίσθηση ελευθερίας που αποπνέει η απόφαση να εξωτερικεύεις τη δυναμική που κρύβεις μέσα σου είναι μοναδική. Διότι ο αθλητισμός, η ρυθμική και ο χορός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Πριν εφευρεθούν οι κλειστοί χώροι και οι κανόνες του πρωταθλητισμού, ο άνθρωπος εφορμούσε στο περιβάλλον επιδεικνύοντας με τον δικό του τρόπο αυτό που αγαπούσε και που του έδινε ανάσα και νόημα ζωής.

DSC 1888

adonis dance art banner


 

  • Αντώνης Κεραμιδάς
  • O Αντώνης Κεραμιδάς είναι φωτογράφος χορού και γυμναστικής, πρώην αθλητής και ομοσπονδιακός προπονητής Ενόργανης Γυμναστικής ανδρών, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Αρθρογραφεί και σχολιάζει πάνω σε θέματα που άπτονται της εξέλιξης της Γυμναστικής σε τεχνικό και διοικητικό επίπεδο.