•  

Εκτοξεύτηκαν οι συμμετοχές στο Cosmogym 2019 που μετρά αντίστροφα

Η κορυφαία διοργάνωση-θεσμός της ελληνικής γυμναστικής, με χιλιάδες συμμετοχές, αμέτρητους φιλάθλους, εντυπωσιακό θέαμα και την απόλυτη καταξίωση, από το 2011 οπότε και πρωτοξεκίνησε, επιστέφει στο Ολυμπιακό Κέντρο Πυγμαχίας «Γεώργιος Στεφανόπουλος» στο Περιστέρι.

Από τις 10-17 Ιουνίου πάνω από 350 προγράμματα με 8.150 αθλητές απ΄όλη την Ελλάδα θα μετάσχουν σ΄αυτήν την μοναδική γιορτή της Γυμναστικής, που ολοένα και γιγαντώνεται, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ συμμετοχών μετά το άλλο. Ομάδες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Άργος, Χίο, Λαμία, Μακρακώμη, Γύθειο, Μύκονο, Σκάλα Λακωνίας, Αγρίνιο, Ηράκλειο και Άγιο Νικόλαο Κρήτης, Κόρινθο, Ικαρία, Άστρος, Μεγαλόπολη, Αίγιο, Καλάβρυτα, Αλιβέρι, αναμένεται να λάμψουν στο σπουδαίο αθλητικό-καλλιτεχνικό γεγονός της χώρας μας, που διοργανώνει για όγδοη συνεχή χρονιά ο σύλλογος «ΑΠΕ Γιτάνη».

Μάλιστα, φέτος, σε μια καινοτομία-έκπληξη «το παρών» θα δώσει η ομάδα Acrolife από το Ισραήλ. Πρόκειται για μια νέα ομάδα, με μόλις δύο χρόνια ζωής, η οποία ωστόσο πρόλαβε να κάνει αισθητή την παρουσία της, με πολύ μεγάλες επιτυχίες στο Εθνικό Πρωτάθλημα ακροβατικής, ενώ «ετοιμάζει βαλίτσες» για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Το «Cosmogym», μια διοργάνωση κινητικής-καλλιτεχνικής έκφρασης ομάδων, κάθε ηλικίας, επιπέδου και κοινωνικής προέλευσης έχει ως μοναδικό στόχο των διαγωνιζομένων τη συμμετοχή και την αγάπη τους για τον Αθλητισμό.

Εντυπωσιακά προγράμματα με στοιχεία ενόργανης, ρυθμικής, ακροβατικής, αεροβικής, τραμπολίνο, μοντέρνου και κλασσικού χορού, τζαζ, φολκλόρ, street dance, hip-hop με συνοδεία μουσικής με συνήθη ή ασυνήθιστα όργανα και ό,τι άλλο είδος κινητικής μορφής και καλλιτεχνικής έκφρασης υπάρχει, αποτελούν τα στοιχεία που συνθέτουν τις μοναδικές παραστάσεις. Οι χιλιάδες συμμετέχοντες ετοιμάζουν για ένα ολόκληρο χρόνο την καλλιτεχνική τους σύνθεση-χορογραφία γι’ αυτό το μεγάλο Φεστιβάλ και υπόσχονται ένα υπερθέαμα υψηλότατου επιπέδου.

Φέτος το Cosmogym, δείχνοντας για μια ακόμη φορά την κοινωνική του υπόσταση αφιερώνεται στην «Εστία», Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση. Είναι ένα "σχολείο" διαφορετικό από όλα τ’ άλλα, που από το 1982, δεν εκπαιδεύει απλά μαθητές αλλά φροντίζει ολιστικά και εφ’ όρου ζωής ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους με νοητική υστέρηση.

Η μεγάλη διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Περιστερίου,των Special Olympics Hellas και της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, έχει την επιστημονική στήριξη ομάδας καθηγητών των ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Συμεών Σκουτέρης τονίζει : «Η καταξίωση, δυναμική και απήχηση του Cosmogym Festival-Contest, αποδεικνύεται για μια ακόμη χρονιά με το νέο ρεκόρ συμμετοχών που ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Ήταν τέτοιο το ενδιαφέρον, που προσθέσαμε μια ακόμη αγωνιστική ημέρα - αυτή του Αγίου Πνεύματος - ώστε να δώσουμε την ευκαιρία στους χιλιάδες ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν. Στόχος παραμένει η ποιότητα και το υψηλό θέαμα, που εκτοξεύει το ενδιαφέρον, τόσο στο διαγωνιστικό μέρος όσο και στο Festival. Καινοτομίες, αλλά και εκπλήξεις δίνουν φέτος έναν άλλον αέρα στη διοργάνωση που ολοένα και κερδίζει έδαφος στις καρδιές των φίλων της γυμναστικής. Θέλω να ευχαριστήσω τους αθλητές, προπονητές, συλλόγους, εθελοντές, τις οικογένειες των συμμετεχόντων, αλλά και τους χορηγούς, υποστηρικτές που μας εμπιστεύονται, όπως και όλους όσους βρίσκονται στο πλευρό μας.»

Δείτε το promo video

#cosmogym

Γραφείο Τύπου: Ζέτα Θεοδωρακοπούλου 6937009516

e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.r.gr

Facebook @cosmogym.gr