•  

"Η πιο σημαντική μάχη", σκέψεις πίσω από ένα βλέμμα

komselidouΤου Αντώνη Κεραμιδά:

"Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις" οι Κινέζοι. Κι σ΄αυτή που βλέπουμε θα πρόσθετα "και χίλια συναισθήματα".

Από τις φωτογραφίες του που έβγαλα το Σαββατοκύριακο στο "Αrmonia cup" στη Σίνδο, η συγκεκριμένη δεν ήταν για να τη προσπεράσεις έτσι απλά και πηγαίνοντας στην επόμενη. Δε θα έστρεφα τον φακό μου εκεί αν δεν έβλεπα για ώρα το δίδυμο σε αυτή τη στάση.

Μείνετε για λίγο στο πρόσωπο της. Η νεαρή Ειρήνη, επίλεκτη αθλήτρια της ρυθμικής, μοιάζει να λαμβάνει συγκεκριμένες εντολές λίγο πριν φορέσει το κράνος της, πηγαίνοντας στο πεδίο της μάχης από το οποίο πρέπει να βγει νικήτρια. Το αποφασιστικό της βλέμμα, μαρτυρά πως είναι προσηλωμένη στο να πράξει στο ακέραιο αυτό που της υπαγορεύει η προπονήτριά της. Όντως, ετοιμάζεται για μάχη αλλά μια μάχη με τον εαυτό της, ενάντια και απέναντι σε όλες τις πιθανές ανασφάλειες που υπονομεύουν την εσωτερική της γαλήνη και απειλούν να την εκτρέψουν από τον στόχο της που είναι να βγάλει το πρόγραμμά της πάνω στο ταπί έτσι όπως έχει μάθει στη προπόνηση και με όλες τις γνωστές αντιξοότητες. Αν κερδίσει αυτή τη μάχη, κέρδισε και τον «αγώνα της» ανεξάρτητα από τη τελική της κατάταξη.

Αυτή είναι η γυμναστική. Πολλές φορές, πίσω από τις επίπλαστες και καθοδηγούμενες χαρές υποβόσκουν οι πραγματικές λύπες. Τα μετάλλια (αντίθετα σε ότι επιχειρείται να καθιερωθεί ως δεδομένο), δεν καθορίζουν την πραγματική μας ευτυχία, αλλά η δύναμη της θέλησης στο να φτάσουμε σ΄αυτά μένοντας συνεπείς στον εαυτό μας. Κι όπως λέει ο σοφός Στωικός: "Σκάβε μέσα σου, μέσα σου είναι η πηγή του καλού και θα αναβλύζει πάντα αν πάντα την αναζητείς"


  • Αντώνης Κεραμιδάς
  • O Αντώνης Κεραμιδάς είναι φωτογράφος χορού και γυμναστικής, πρώην αθλητής και ομοσπονδιακός προπονητής Ενόργανης Γυμναστικής ανδρών, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Αρθρογραφεί και σχολιάζει πάνω σε θέματα που άπτονται της εξέλιξης της Γυμναστικής σε τεχνικό και διοικητικό επίπεδο.

Συμπληρώστε να λαμβάνετε News letter