•  

Δεύτερος Λαμπαδηδρόμος στο Παναθηναικό Στάδιο ο Βασίλης Τσολακίδης

Η Ολομέλεια της Ε.Ο.Ε. αποφάσισε σήμερα τον πρώτο λαμπαδηδρόμο για την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στις 10 Μαΐου στην Αρχαία Ολυμπία, καθώς και τους τελευταίους λαμπαδηδρόμους, στη τελετή παράδοσής της, στο Παναθηναϊκό στάδιο στις 17 Μαΐου.

Πρώτος λαμπαδηδρόμος ορίστηκε ο παγκόσμιος πρωταθλητής της κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα Σπύρος Γιαννιώτης.

Για την τελετή παράδοσης του Ολυμπιακού Φωτός στην οργανωτική επιτροπή «Λονδίνο 2012», η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή προχώρησε σε μια ιστορική καινοτομία. Οι τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι θα είναι αυτή τη φορά δύο σε αριθμό: Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Πύρρος Δήμας (1992, 1996, 2000, 2004) και ο Κινέζος Ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής Λι Νινγκ (1984), ο άνθρωπος που άναψε τον βωμό στο Ολυμπιακό στάδιο του Πεκίνου το 2008, θα ανάψουν τον βωμό στο Παναθηναϊκό στάδιο ώστε να παραδοθεί λίγο αργότερα το ιερό φως στον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής Λόρδο Σεμπάστιαν Κόου, χρυσό Ολυμπιονίκη το 1980 και 1984 στους δρόμους ημιαντοχής.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα εισέλθει νωρίτερα στο Παναθηναϊκό στάδιο από τα χέρια της παγκόσμιας πρωταθλήτριας της κωπηλασίας Χριστίνας Γιαζιτζίδου και θα την παραλάβουν αμέσως μετά, ο ένας μετά τον άλλο, ο παγκόσμιος πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής Βασίλης Τσολακίδης και η παγκόσμια πρωταθλήτρια της κωπηλασίας Αλεξάνδρα Τσιάβου.

Επίσης αποφασίστηκε ομόφωνα, ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα εις ύψος σε κλειστό στίβο, Δημήτρης Χονδροκούκης να ανάψει τον βωμό στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, το βράδυ της 16ης Μαΐου.

Πηγή: Ε.Γ.Ο.

adonis dance art banner