•  

Φωτογράφιση ρυθμικής γυμναστικής στη φύση, μια μοναδική εμπειρία

DSC 2564Του Αντώνη Κεραμιδά:

Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό παρέα με μια ταλαντούχα αθλήτρια της ρυθμικής, αρχικά στο Δέλτα Αξιού της Θεσσαλονίκης, (σε μια περιοχή που ελάχιστοι γνωστοί και φίλοι αποφασίζουν να την επισκεφτούν) και στη συνέχεια, δίπλα στη Σίνδο.

Ώρα 9.30 το πρωί και η Μαριλένα, αθλήτρια της Αρμονίας Δήμου Δέλτα, καταφθάνει με τους γονείς της στο τόπο συνάντησης και ξεκινάμε για τη φωτογραφική μας βόλτα σε αυτό το ονειρεμένο μέρος, θέλοντας να προλάβουμε το απαλό πρωινό φως του Ήλιου.

mariladonis

Εδώ μια αναμνηστική selfie, λίγο πριν την φωτογραφική μας περιπέτεια...

Η πρώτη μας στάση σε ένα γραφικό μέρος, σε μια παλιά μικρή ξύλινη προβλήτα, όπου ο χρόνος φαίνεται να δείχνει για τα καλά τα σημάδια επάνω της ενώ στην ακτή της θάλασσας κείτεται μια εγκαταλειμμένη βάρκα, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που λέει τόσα πολλά με τη σιωπή της.

DSC 2280

Το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον με τόσα είδη πουλιών να μας κρατούν συντροφιά μέσα σε ένα πραγματικά ηλιόλουστο πρωινό, συνοδεύεται από χαμηλή θερμοκρασία που προσπαθεί να μας θυμίσει πως βρισκόμαστε ακόμη στο χειμώνα. Αλλά, η Μαριλένα είναι αποφασισμένη να διδάξει στους κατοίκους της λιμνοθάλασσας την τέχνη της ρυθμικής, να δείξει πως και η ίδια βιώνει τη δική της αίσθηση ελευθερίας όπως και οι πτερωτοί μας φίλοι που μας κοίταζουν περίεργα.

DSC 2219

Αφού δείξαμε τη χάρη και τα προσόντα μας σ΄αυτήν την πρώτη στάση, προχωράμε παρακάτω  σε ένα ειδυλλιακό μέρος, ταΐζοντας εν τω μεταξύ έναν αδέσποτο πεινασμένο τετράποδο φιλαράκο που αναζητούσε παρέα!

DSC 2423

DSC 2380

Και μετά τα βασικά, η Μαριλένα προχωρά σε κάτι ποιο δυναμικό φορώντας ένα υπέροχο πολύχρωμο κορμάκι το οποίο ζήλεψαν ακόμη και τα πουλιά γύρω μας.

DSC 2450

DSC 2462

DSC 2440

Προχωρώντας ακόμη βαθύτερα στον υδροβιότοπο, μπροστά μας δεσπόζει ένας απέραντος και εντυπωσιακός χωματόδρομος που συνοδεύει τις ακτές, προκαλώντας μας να γίνουμε "ένα" με τη μεγαλοπρέπειά του. Εμπρός Μαριλένα!

DSC 2525

DSC 2531

Στο δρόμο της επιστροφής και φορώντας η πριγκίπησα της παρέας το εντυπωσιακό της κορμάκι, αποφασίζουμε να κάνουμε μια στάση εκ νέου στη ξύλινη σκάλα, μιας και ο Ήλιος έχει πάρει  πιο βολική θεση, σε σχέση με πριν.

DSC 2554

Μετά τη μοναδική αυτή πρωινή περιπέτεια που μας εφοδίασε με ψυχολογικά πολεμοφόδια, αποφασίζουμε να επισκεφτούμε την γειτονιά της Μαριλένας, εκεί στην κοντινή Σίνδο, 10 λεπτά με το αυτοκίνητο, όπου θα συνεχίσουμε τη φωτογράφιση, σε ένα περιβάλλον πολύ οικείο για την ίδια και αποφασισμένη να δείξει πως η ρυθμική αποτελεί κομμάτι της ζωής της σε μια καθημερινή ατμόσφαιρα εκπλήσσοντας ευχάριστα φίλους και γνωστούς με τις ικανότητές της. Πρώτη στάση (και φορώντας το μοντέλο μας το αγαπημένο της παντελόνι) στο παλιό εντυπωσιακό δημοτικό σχολείο που βρίσκεται σε μια χαρακτηριστική πλατεία!

DSC 2689

DSC 2722

Σειρά έχουν οι καθημερινοί δρόμοι της περιοχής...

DSC 2742

Επόμενη στάση ο σιδηροδρομικός σταθμός με όλα όσα αυτός προσφέρει φωτογραφικά και δημιουργικά.

DSC 2636

DSC 2605

DSC 2661

Αλλαγή περιβάλλοντος και πάλι, αυτή τη φορά σε ένα όμορφο πάρκο που δίνει την ευκαιρία στη πρωταγωνίστριά μας να βάλει ακόμη ένα ωραίο κορμάκι δείχνοντας πως η ρυθμική, με τα εντυπωσιακα της άλματα με τη μπάλα και την όμορφη αισθητική της, μπορεί να γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας, εντυπωσιάζοντας τους πάντες...

DSC 2806

DSC 2934

Και φυσικά οι κορίνες δε θα μπορούσαν να λείπουν από το πρόγραμμα...

DSC 2989

Το κάθε φωτογραφικό οδοιπορικό εκτός από τα κλικ της φωτογραφίας στις πόζες του μοντέλου, συνοδεύεται και από μια περιπέτεια μέσα απ΄ την οποία οι αναμνήσεις θα μας συντροφεύουν για πολύ καιρό. Γιατί λοιπόν φωτογράφιση σε καθημερινό και φυσικό περιβάλλον; Διότι η αίσθηση ελευθερίας που αποπνέει η απόφαση να εξωτερικεύεις τη δυναμική που κρύβεις μέσα σου είναι μοναδική. Διότι ο αθλητισμός, η ρυθμική και ο χορός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και πριν εφευρεθούν οι κλειστοί χώροι και οι κανόνες του πρωταθλητισμού, ο άνθρωπος εφορμούσε στο περιβάλλον επιδεικνύοντας με τον δικό του τρόπο αυτό που αγαπούσε και που του έδινε ανάσα και νόημα ζωής.

DSC 2943


  • Αντώνης Κεραμιδάς
  • O Αντώνης Κεραμιδάς είναι φωτογράφος χορού και γυμναστικής, πρώην αθλητής και ομοσπονδιακός προπονητής Ενόργανης Γυμναστικής ανδρών, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Αρθρογραφεί και σχολιάζει πάνω σε θέματα που άπτονται της εξέλιξης της Γυμναστικής σε τεχνικό και διοικητικό επίπεδο.