•  

10 ψέμματα που πάντα πιστεύουμε

Να δέκα ψέμματα που πάντα πιστεύουμε όπως γράφει στο άρθρο του ο μελετητής της ζωής Mark Chernoff.

Ψέμα 1: Μόνος σημαίνει μοναξιά.

΄Μόνος' δεν σημαίνει μοναξιά, και 'σχέση' δεν σημαίνει πάντα ευτυχία. Σε μια λάθος σχέση η μοναξιά είναι μεγαλύτερη. Εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά, κάνε διάλειμμα και πέρασε χρόνο με το νούμερο ένα – εσένα. Βρες τον εαυτό σου πρώτα. Εκτίμησε την δική σου αξία. Και την επόμενη φορά που είσαι σε μια σχέση που βυθίζεται πιθανόν να κολυμπήσεις με ασφάλεια.

Ψέμα 2: Η ευτυχία έρχεται όταν έχεις τα πάντα.

Όταν είσαι ευτυχισμένος δεν σημαίνει ότι δεν επιθυμείς περισσότερα, αλλά σημαίνει ότι είσαι ευγνώμων για ότι έχεις και υπομονετικός για αυτά που θα έρθουν. Μερικές φορές προσπαθούμε να πετύχουμε κάτι μεγάλο και δεν βλέπουμε ότι τα μικρά πράγματα δίνουν την μαγεία στην ζωή. Έτσι,εκτιμήστε το σήμερα και ότι αυτό αξίζει. Αυτά είναι τα καλά παλιά χρόνια που θα νοσταλγείτε στο μέλλον.

Ψέμα 3: Μπορείτε να δείτε τον πόνο.

Μην υποτιμάτε τον πόνο του άλλου γιατί πραγματικά, ο καθένας παλεύει. Μερικοί άνθρωποι απλά είναι καλύτεροι στο να το κρύβουν. Δεν ξέρετε τι συμβαίνει στην διπλανή πόρτα. Η κριτική είναι ανώφελη και χάσιμο χρόνου.Εάν έχετε χρόνο για να κρίνετε τους άλλους βγείτε από την αφάνεια και κάντε κάτι που να έχει νόημα.

Ψέμα 4: Η ζωή πρέπει να είναι με συγκεκριμένο τρόπο.

Τελικά είναι οι δικές μας σκέψεις που μας πληγώνουν. Απλά όταν αυτό που αισθανόμαστε, το χειριζόμαστε με ειλικρίνεια, τότε είναι λυτρωτικό. Πάντα έχουμε την ελευθερία να διαλέξουμε πως επιθυμούμε να ανταποκριθούμε σε ότι μας φέρνει η ζωή. Αφήστε πως θα έπρεπε να είναι η ζωή σας και αγκαλιάστε την πραγματική ζωή που προσπαθεί να βρει τον δρόμο της μέσα από την συνείδησή σας. Αλλάξτε ό,τι μπορείτε να αλλάξετε, αλλάξτε τις σκέψεις σας για ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε και προχωρήστε με γαλήνη.

Ψέμα 5: Υποτίθεται πως πρέπει να είστε με συγκεκριμένο τρόπο.

Όταν σταματήσετε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλες εκδόσεις του εαυτού σας, πραγματικές ή φανταστικές και όταν σταματήσετε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους ανθρώπους, πραγματικούς ή φανταστικούς τότε είναι που θα γευθείτε την γαλήνη που είναι πραγματική και όχι φανταστική.

Ψέμα 6: Μόνο μερικοί έχουν την ικανότητα να έχουν καλή ζωή.

Εάν κάθε πρωί ξυπνάς και λες, 'Ναι,σήμερα θα είναι μια καλή μέρα.' Και κάθε απόγευμα, βρίσκεις ένα λόγο για να πεις, 'Ναι, σήμερα είναι μια καλή μέρα.' Και κάθε βράδυ βρίσκεις ένα λόγο για να πεις, 'Ναι, σήμερα ήταν μια καλή μέρα.' Τότε, μια μέρα, μετά από πολλά φεγγάρια από τώρα, θα κοιτάς πίσω, θα χαμογελάς με τις αναμνήσεις και θα λες, 'Ναι, έζησα μια καλή ζωή.'

Ψέμα 7: Οι δύσκολες στιγμές δεν χρειάζοντα.

Μερικές φορές τα πράγματα πάνε στραβά πριν πάνε καλά. Μερικές φορές πρέπει να αφήσεις τους λάθος ανθρώπους να φύγουν μακριά σας για να έρθουν οι σωστοί άνθρωποι κοντά σας. Μερικές φορές πρέπει να αισθανθείτε αδύναμοι για να καταλάβετε τι είναι να είσαι δυνατός στην ζωή. Μερικές φορές πρέπει να σπάσετε λίγο για να καταλάβετε τι σημαίνει συντριβή. Μερικές φορές πρέπει να συναντήσετε πολλούς ανθρώπους πριν βρείτε αυτόν που αγαπάτε. Μερικές φορές πρέπει να δεχτείτε το καλό με το κακό μέσα, ξέροντας ότι στο τέλος όλα είναι μια εμπειρία που αξίζει.

Ψέμα 8: Δυνατός είσαι όταν δεν αισθάνεσαι πόνο.

Στην πραγματικότητα, οι δυνατότεροι άνθρωποι είναι αυτοί που αισθάνονται πόνο, τον δέχονται, διδάσκονται από αυτόν και τον ξεπερνούν. Το ζήτημα είναι να έχεις το κουράγιο να κάνεις διάλειμμα, να κλάψεις, να πετάξεις τη σκόνη από πάνω σου και να μπεις ξανά στο ρινγκ για να παλέψεις όπως ποτέ πριν.

Ψέμα 9: Προσποιήσου. Νιώσε την αγάπη πριν να πεις.

'Σ' αγαπώ.' Νιώσε την ευγνωμοσύνη πριν πεις, 'Ευχαριστώ.' Νιώσε την ταπεινότητα πριν πεις, 'Λυπάμαι.' Νιώσε την ανακούφιση πριν πεις, 'Σε συγχωρώ.' Όταν αυτά τα νιώσεις πριν τα πεις, θα χρειάζονται λιγότερα λόγια και θα πηγαίνουν μέσα στην καρδιά της σχέσης σας.

Ψέμα 10: Τα όνειρα είναι σπατάλη χρόνου.

Τα μεγαλύτερα δώρα είναι αόρατα στο μάτια αλλά τα νιώθει βαθιά η καρδιά. Αυτό που βλέπουμε είναι ένα κλάσμα από ότι είναι δυνατόν. Η φαντασία έχει την όραση να βλέπει τι είναι κάτω από την επιφάνεια. Να βλέπει αυτό που είναι ουσιαστικό αλλά αόρατο στο μάτι. Κάπου,κάτι απίστευτο περιμένει για να φανερωθεί, απλά πρέπει να ονειρευτείτε πολύ για να το ανακαλύψετε.

Πηγή