•  

Γυμναστήριο Μίκρας σε Θερμοκρασία 35℃: "Χρειάζεται να συμβεί κάτι μη αναστρέψιμο ώστε να ταρακουνηθούν οι υπεύθυνοι;"

Επιστολή αγανάκτησης προς το gymnast.gr, μιας μητέρας που βλέπει το παιδί της αλλά και τα άλλα παιδιά που γυμνάζονται στην αίθουσα «Ιωάννης Μελισσανίδης» μέσα σε θερμοκρασίες άκρως ακατάλληλες για τη υγεία τους και δίχως τη στοιχειώδη και αυτονόητη φροντίδα που πρέπει να τους παρέχεται.

Διαβάστε την επιστολή:

"Άλλο ένα καλοκαίρι που οι αθλητές που προπονούνται στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας έρχονται αντιμέτωποι με το ίδιο πρόβλημα. Καλούνται να ανταπεξέλθουν σε πεντάωρες προπονήσεις όταν η θερμοκρασία μέσα στο γυμναστήριο φτάνει τους 35℃. Εκεί μέσα προπονούνται παιδιά που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε Ολυμπιακούς αγώνες, σε Πανευρωπαϊκούς αγώνες, σε Παγκόσμια πρωταθλήματα. Παιδιά που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν αθλητές άλλων χωρών οι οποίοι προπονούνται σε αθλητικά κέντρα στα οποία οι συνθήκες προπόνησης αγγίζουν την τελειότητα. Παιδιά που το μόνο που θα έπρεπε να τους νοιάζει είναι η προπόνηση τους και τίποτα άλλο. Παιδιά τα οποία δεν ξέρουν τι θα πει διακοπές, τι θα πει ξεκούραση, τι θα πει βόλτα, τι θα πει ξενύχτι, τι θα πει παρέα. Και εδω τίθεται το εξής ερώτημα: Που είναι το κράτος, που είναι η ΕΓΟ, που είναι οι εκαστοτε υπεύθυνοι;

Γνωρίζει άραγε κανείς από αυτούς πόσο κακό κάνουν αυτές οι συνθήκες στην υγεία των αθλητών, γνωρίζει άραγε κανείς ότι υπάρχουν παιδιά που λιποθυμούν από τη ζέστη, γνωρίζει κανείς από αυτούς ότι αυτά τα παιδιά πίνουν με τα «κιλά» τους ηλεκτρολύτες για να μην σωριαστούν κάτω από την αφυδάτωση, γνωρίζει άραγε κάποιος από αυτούς ότι αυτά τα παιδιά λογω του απίστευτα χαμηλού λίπους που έχουν στο σώμα τους, καταστρέφουν όλο τους το μυϊκό σύστημα και στην ουσία καίγονται στην προπόνηση; Προφανώς και το γνωρίζουν! Τι κάνουν όμως; ..Τίποτα.!!! Παρά τις συστάσεις από τον εισαγγελέα ώστε να φτιαχτεί το σύστημα κλιματισμού, αυτοί δεν κάνουν τίποτα. Προβαίνουν σε μεσοβέζικες λύσεις οι οποίες "λύνουν" το πρόβλημα για λίγες μέρες και ...άντε πάλι τα ίδια!

Ως πότε θα κάνουν αυτά τα παιδιά υπομονή; Τι πρέπει να γίνει; Χρειάζεται να συμβεί κάτι μη αναστρέψιμο ώστε να ταρακουνηθούν οι υπεύθυνοι; Είναι καιρός λοιπόν να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες που τους αναλογούν, να λύσουν μια για πάντα αυτό το θέμα, όπως και πολλά άλλα, ώστε να μπορέσουν οι αθλητές να κάνουν αυτό που ξέρουν....ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ!!!"

Μαρία Λύμπου, Μητέρα αθλήτριας ρυθμικής γυμναστικής

Συμπληρώστε να λαμβάνετε News letter