•  

Χάλκινο μετάλλιο για τον Μάριο Γεωργίου στους αγώνες της Κοινοπολιτείας

mariosΜε μια μεγαλειώδη εμφάνιση ο Μάριος Γεωργίου κατάφερε και κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό στους αγώνες της κοινοπολιτείας που γίνονται στην Αυστραλία (Gold Coast 2018 Commonwealth Games).

Ο Μάριος ο οποίος έλαβε 83.750 βαθμούς, ελάχιστα πίσω από τον δεύτερο Βρετανό James Hall (83,975) και τον πρώτο Nile Wilson (84.950), επιβεβαίωσε τα προγνωστικά όλων όσων γνωρίζουν τις δυνατότητές του, αφού, από αγώνα σε αγώνα έδειχνε μια απίστευτη σταθερότητα τόσο σε επίπεδο σύνθετου ατομικού όσο και σε ορισμένα όργανα. Το μεγαλείο του Μάριου φαίνεται από το γεγονός πως το σύνθετο αποτελεί το κλειδί της ανάδειξης του ταλέντου του, μιας και δεν βασίζεται μόνον στα όργανα μέσα από τα οποία μπορεί να κατακτήσει διάκριση σε τελικά των διοργανώσεων όπως στο μονόζυγο για παράδειγμα. Άλλωστε το έχω τονίσει πολλές φορές. Η πραγματική εικόνα ενός ενοργανίστα, βασίζεται από την απόδοσή του, στο καθημερινό "μάτωμα" σε όλα τα επίπεδα, από τις μπάρες του δίζυγου μέχρι τις λαβές του πλάγιου ίππου. Αυτή είναι η αξία της παραδοσιακής γυμναστικής και η οποία προσδίδει κύρος σε αυτόν που την εκτελεί και σε αυτούς που την εκπροσωπούν. Η Ελλάδα έχει καταφέρει κάτι αντίστοιχο με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου από τον Βλάση Μάρα σε Ευρωπαϊκό εφήβων.


Είναι σίγουρο ότι νίκη αυτή δίνει στον αθλητή τη ψυχολογική ώθηση για τους σημαντικούς επίσης αγώνες που ακολουθούν όπως οι Μεσογειακοί όπου αναμένεται να κυριαρχήσει. Άξιος συγχαρητηρίων είναι και ο Ελλαδίτης προπονητής του, Παναγιώτης Πετρίδης ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε οτι και στον ομαδικό αγώνα, η ομάδα της Κύπρου κατάκτησε την 4η θέση με 239.975 βαθμούς. Αυτό, δείχνει τη βουληση των υπευθύνων να επενδύσουν πάνω στο σύνθετο ατομικό των αθλητών, γεγονός που δικαιώνει και καταξιώνει την Κυπριακή γυμναστική σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έχοντας ο ίδιος εκπροσωπήσει την ομάδα της Κύπρου με τον Ανδρέα Κούσιο και τον Ηρόδοτο Γεωργαλά στους Κοινοπολιτειακούς της Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας πριν πολλά πολλά χρόνια, μπορώ να πω ότι, το μετάλλιο του Κύπριου αθλητή έχει ιδιαίτερη αξία αφού αυτοί οι αγώνες θεωρούνται το αμέσως μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός μετά τους Ολυμπιακούς.

Εύγε στη Κυπριακή αποστολή και στην Κυπριακή Γυμναστική!


  • Αντώνης Κεραμιδάς
  • O Αντώνης Κεραμιδάς είναι φωτογράφος χορού και γυμναστικής, πρώην αθλητής και ομοσπονδιακός προπονητής Ενόργανης Γυμναστικής ανδρών, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Αρθρογραφεί και σχολιάζει πάνω σε θέματα που άπτονται της εξέλιξης της Γυμναστικής σε τεχνικό και διοικητικό επίπεδο.

 

adonis dance art banner