•  

Εθνική Ομάδα Ανσάμπλ Γυναικών: Ανανέωση γεμάτη ελπίδες

Tης Eva k Healling:

Η Εθνική μας Ομάδα του Ανσάμπλ Γυναικών έχει περάσει από την σύστασή της αρκετές και μεγάλες αλλαγές.

Έχει βιώσει περιόδους πτώσεις, έχει βιώσει σημαντικές επιτυχίες και Ολυμπιακά μετάλλια. Έχει περάσει από εσωτερικές κρίσεις, και έχει φανεί δυνατή σε μεγάλες αντιξοότητες. Το θέμα όμως είναι ότι μέσα από όλα αυτά, πάντα καταφέρνει να επιβιώσει και να βγει δυνατότερη. Σε ποιο σημείο βρίσκεται όμως αυτήν την περίοδο η Εθνική μας Ομάδα; Μετά πολλών κόπων και βασάνων, η ομάδα αυτή έχει αρχίσει να αναγιεννιέται. Πλέον, λειτουργεί με 14 αθλήτριες στο δυναμικό της, όλες εκ των οποίων προπονούνται εντατικά στις εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά. Έχει ήδη κάνει μερικές συμμετοχές σε Κύπελλα, και σήμερα ετοιμάζεται για το επικείμενο Aphrodite Cup, στο οποίο θα αγωνιστεί απέναντι σε άλλες τέσσερις ομάδες.

Η βασική Ομάδα του Ανσάμπλ Γυναικών αποτελείται από τις εξής τέσσερις αθλήτριες: Μανδέλλου Μαρία-Ιωάννα, Αθανασουλάκη Μυρτώ, Ντίτσιου Ζωή, και Τζιατζιά Ιωάννα-Άννα. Στον αγώνα αυτού του Παρασκευοσαββατούριακου θα συμπληρωθεί η ομάδα με τις αθλήτριες Διώχνου Διώνη-Δέσποινα στο πρόγραμμα με τα στεφάνια, και Ντούρο Αύρα στο πρόγραμμα με τα σκοινιά και τις μπάλες. Στους περισσότερους εγχώριους αγώνες συμμετέχουν έξι αθλήτριες συν μια έβδομη αναπληρωματική, η οποία είναι απαραίτητη σε περίπτωση που κάποιο παιδί τραυματιστεί και χρειάζεται να μείνει εκτός αγώνα. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πλέον προπονούνται 14 αθλήτριες σε εθνικό επίπεδο, είναι πολύ σημαντικά στοιχεία στην αναγέννηση της Εθνικής Ομάδας του Ανσάμπλ Γυναικών, καθώς οι προπονήτριες έχουν περισσότερο υλικό να δουλέψουν, και δεν κινδυνεύει όλη η ομάδα να μείνει εκτός αγώνα, σε περίπτωση που κάποια από τις βασικές αθλήτριες τραυματιστεί. Παράλληλα, έχει αλλάξει και όλο το προπονητικό πρόγραμμα, δίνοντας μεγαλύτερη βάση στις λεπτομέρειες, και φροντίζοντας ώστε η ομάδα να προωθηθεί καταλλήλως στο ελληνικό κοινό, όχι μόνο ως Εθνική Ελλάδος, αλλά και ως μια ομάδα που θα γνωστοποιήσει ξανά το άθλημα της Ρυθμικής Γυμναστικής, και θα το επαναφέρει στην προσοχή του απλού πολίτη.

Στο προπονητικό team υπάρχει επίσης μια αναζωογώνηση. Η κ. Ιρίνα Ηλίεβα είναι, όπως και προτύτερα, η Ομοσπονδιακή Προπονήτρια της ομάδας, και είναι η κεντρική προπονήτρια, από την οποία περνάνε τα πιο ζωτικά θέματα. Η βοηθός της Εθνικής Ομάδας του Ανσάμπλ και Ειδική Συνεργάτης της ΕΓΟ είναι η Ολυμπιονίκης κ. Εύα Χριστοδούλου, η οποία με τις εμπειρίες της τόσο ως αθλήτρια αλλά και ως προπονήτρια, προσπαθεί να οργανώσει όλα τα θέματα γύρω από την ομάδα, και φυσικά να παράγει έργο στο δημιουργικό κομμάτι των προγραμμάτων. Ο κ. Γιώργος Παπαθανασίου είναι ο δάσκαλος του μπαλέτου των κοριτσιών, ενώ η κ. Αθανασία Λαμπροπούλου, που ήταν και από τις πρώτες αθλήτριες της Ρυθμικής Γυμναστικής στην Εθνική Ομάδα, είναι η Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής Γυμναστικής.

Τα κορίτσια και το προπονητικό τους team ετοιμάζονται πυρετωδώς για τους αγώνες που θα ακολουθήσουν, οι οποίοι δεν είναι διόλου λίγοί. Μέσα στις πολύωρες προπονήσεις τους πρέπει να συνδυάσουν και το διάβασμα για το σχολείο, καθώς κάποιες από αυτές ετοιμάζονται παράλληλα και για Πανελλαδικές Εξετάσεις το καλοκαίρι. Ταυτόχρονα, τα κορίτσια αντιμετωπίζουν δυσκολία με τις μετακινήσεις τους από και προς το γυμναστήριο, καθώς πολλές φορές πέφτουν πάνω σε απεργίες των ΜΜΜ. Θα θέλαμε, ωστόσο, να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλους τους αγώνες που θα πάρουν μέρος, και να διαβεβαιώσουμε όλους τους παράγοντες της ομάδας ότι με τα καινούρια αυτά βήματά τους, μας δίνουν ελπίδα για το μέλλον.


  • Εύα Καραχάλιου
  • Η Eva K.Helling - Εύα Καραχάλιου είναι πρώην αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής και πρώην μέλος της Εθνικής Ομάδας του Ανσάμπλ Νεανίδων. Έχει τελειώσει Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία, και κατέχει Δίπλωμα Προπονητικής στη Ρυθμική Γυμναστική από την ΓΓΑ. Αυτή την στιγμή εργάζεται ως προπονήτρια, και αντλεί οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να βρει πάνω στο άθλημα της. Έχει δουλέψει ως αρθρογράφος σε αρκετές γνωστές σελίδες και συνεργάζεται με το gymnast.gr από τον Ιούνιο του 2017.