•  

Elite Cup 2018: Ένα Φαντασμαγορικό Τριήμερο για Μικρούς και Μεγάλους

Της Eva K.Helling:

Βρεθήκαμε στις τριήμερες επιδείξεις ατομικού της Ρυθμικής Γυμναστικής, για αθλήτριες όλων των ηλικιών μη αγωνιστικού επιπέδου, που διοργάνωνε ο Α.Γ.Ο Ποσειδών στο Ολυμπιακό Χωριό στις 2, 3 και 4 Μαρτίου.

Οι εντυπώσεις μας ήταν τουλάχιστον θετικές, τόσο για την διοργάνωση όσο και για το γενικότερο κλίμα των παρουσιάσεων. Οι αθλήτριες παρουσίαζαν τα προγράμματά τους χωρισμένες σε ηλικιακά γκρούπ, για την ομαλότερη διαξαγωγή της διοργάνωσης. Ο σκοπός δεν ήταν το μετάλλιο ή η υψηλότερη διάκριση, όσο το να αποκτήσει η κάθε αθλήτρια μια ξεχωριστή εμπειρία, και να κάνει το δικό της μαγικό ταξίδι στο ταπί των αγώνων της ρυθμικής γυμναστικής.

Μέσω αυτής της διοργάνωσης, φαινόταν ξεκάθαρα η προώθηση της ευγενής άμιλας τόσο μεταξύ των αθλητριών όσο και των προπονητριών, καθώς ο βασικός κανόνας ήταν ότι όλες οι αθλήτριες έπαιρναν μετάλλιο και δίπλωμα μετά από την προσπάθεια τους, ως επιβράβευση. Αυτό, θεωρώ, ήταν κάτι πολύ θετικό για τα παιδιά, τα οποία ένιωθαν πλήρη και ικανοποιημένα από το αποτέλεσμά τους σε κάθε περίπτωση.
Κάτι που επίσης ενίσχυε την θετική εμπειρία των νεαρών αθλητριών, ήταν το μεράκι και η προσοχή που είχε δώσει ο Α.Γ.Ο Ποσειδών και η κ. Σιούρη στο όλο στήσιμο και σκηνικό των επιδείξεων, με την φανταχτερή, γεμάτη μπαλόνια είσοδο του ταπί, τα ίδια τα ταπί που ήταν ροζ, τις υπέροχες αφίσες ρυθμικής γυμναστικής, και το στήσιμο και την εμφάνιση των οργανωτριών, που ήταν μες στα ροζ και μοίραζαν χαμόγελα! Η διοργάνωση ενίσχυε τις αθλήτριες και τους συλλόγους έτσι ώστε να φοράνε πλούσια κορμάκια, και να είναι ιδιαίτερα ευφάνταστες με το χτένισμα και το μακιγιάζ τους. Όλη αυτή η παρουσία έκανε σίγουρα τις μικρές μας αθλήτριες να χαρούν και να νιώσουν ότι αυτές οι μέρες ήταν αφιερωμένες αποκλειστικά σε εκείνες!

Στις ατομικές επιδείξεις ρυθμικής γυμναστικής συμμετείχαν αθλήτριες όλων των ηλικιών, οι οποίες παρουσίαζαν τα προγράμματά τους μπροστά σε μια πολύ ενθαρρυντική κερκίδα, και μόλις ολοκλήρωναν την προσπάθειά τους οδηγούνταν σε ένα μέρος του γηπέδου στολισμένο με μπαλόνια για να φωτογραφηθούν και να λάβουν την επιβράβευσή τους. Όλοι οι σύλλογοι έκαναν εξαιρετικές εμφανίσεις, και ανέβασαν κατακόρυφα το αισθητικό κριτήριου των επιδείξεων, αλλά και το επίπεδο τους.

Οι χορογραφίες περιελάμβαναν μια ιδιαίτερα μεγάλη γκάμα ασκήσεων, που σίγουρα ανέβαζε τον πύχη στις προσπάθειες των συλλόγων γενικής γυμναστικής για καλύτερα αποτελέσματα. Παρακολουθήσαμε εξαιρετικές προσπάθειες, και συμμετείχαν αθλήτριες με πολύ δύσκολο ασκησιολόγιο και με ιδιαίτερα δουλεμένα πόδια, ακόμα και σε μικρές ηλικίες! Θεωρώ ότι και μόνο η συνεύρεση των αθλητριών μεταξύ τους και η παρακολούθηση διαφορετικών προγραμμάτων, έδινε κίνητρο στα παιδιά να προπονηθούν ακόμα πιο έντονα μετά το πέρας των αγώνων, ώστε να έχουν να παρουσιάσουν κάτι εντυπωσιακότερο στις επόμενες επιδείξεις.

16831251 10210858194666430 1191273537 n

Βλέποντας τα πράγματα από μια συνολικότερη σκοπιά, είναι βέβαιο ότι τέτοιου ίδιου διοργανώσεις ενισχύουν σε τεράστιο βαθμό την γυμναστική για όλους, και ωθούν τους συλλόγους να βάζουν στόχους στις αθλήτριές τους και να προσπαθούν για το καλύτερο. Ως προπονήτρια, φέτος είδα εξαιρετικές προσπάθειες αθλητριών, με σωματικές ικανότητες και ασκήσεις δυσκολίας που φτάνει μέχρι και αθλήτριες αγωνιστικών επιπέδων. Ευχόμαστε η διοργάνωση να συνεχίσει την ανοδική της πορεία, και η ΕΓΟ να μην βάλει τροχοπέδη και στον τομέα των ατομικών επιδείξεων, στερώντας από την Ελλάδα τέτοιο επίπεδο αγώνων και Ρυθμικής Γυμνάστικής.


  • Εύα Καραχάλιου
  • Η Eva K.Helling - Εύα Καραχάλιου είναι πρώην αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής και πρώην μέλος της Εθνικής Ομάδας του Ανσάμπλ Νεανίδων. Έχει τελειώσει Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία, και κατέχει Δίπλωμα Προπονητικής στη Ρυθμική Γυμναστική από την ΓΓΑ. Αυτή την στιγμή εργάζεται ως προπονήτρια, και αντλεί οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να βρει πάνω στο άθλημα της. Έχει δουλέψει ως αρθρογράφος σε αρκετές γνωστές σελίδες και συνεργάζεται με το gymnast.gr από τον Ιούνιο του 2017.