•  

Στις κορυφαίες αθλήτριες ρυθμικής του πλανήτη η Κελαϊδίτη. Μυστήριο η τύχη της Φίλιου

Στις κορυφαίες αθλήτριες ρυθμικής του πλανήτη για το 2017 συμπεριλήφθηκε η Ελένη Κελαϊδίτη από τη FIG. η οποία εντάχθηκε στην κατηγορία “World Class Gymnast” και της αξίζουν πραγματικά πολλά μπράβο!!!

Με βάση αυτό το δημοσίευμα της ΕΓΟ, αναρωτιέται η μητέρα της πρωταθλήτριας της ρυθμικής Βαρβάρας Φίλιου, γράφοντας στο λογαριασμό της στο facebook:


Να πούμε πως, και εμείς επίσης αναρωτιόμαστε πολύ καιρό σχετικά με την τύχη της Βαρβάρας μιας και δεν υπάρχει ούτε μια επίσημη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας που να διευκρινίζει τον ρόλο της πρωταθλήτριάς μας. Η Φίλιου, εκπροσώπησε επάξια την ελληνική ρυθμική στους Ολυμπιακούς τοιυ Ρίο ενώ σε όλη την τετραετία που προηγήθηκε, στήριξε σθεναρά την ΕΓΟ με τις πολύ καλές εμφανίσεις της σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μέσα σε μια δύσκολη περίοδο απο πολλές πλευρές. Μετά τους Ολυμπιακούς, η αθλήτρια στην κυριολεξία είναι εξαφανισμένη από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας την ίδια στιγμή που Ομοσπονδία τηρεί σιγή ιχθύος. Και αναρωτιόμαστε:

Ανήκει ακόμη η Βαρβάρα στην εθνική μας ομάδα; Της έχει σταλεί το "χαρτί" - απόφαση του αποχαρακτηρισμού όπως γίνεται συνήθως σε άλλους αθλητές και αθλήτριες; Αν όχι, για ποιον λόγο δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά σ΄αυτήν από την ΕΓΟ; Το όνομά της βρίσκεται στην λίστα με το αθλητικό δυναμικό που πληρώνεται από την ΕΓΟ; Αν ναι, γιατί δεν καλείται να λάβει μέρος στους αγώνες; Είναι αλήθεια πως η ΕΓΟ δεν τήρησε την υπόσχεση προς την αθλήτρια (σύμφωνα με αυτά που γράφει η μητέρα της) να της βρει προπονήτρια; Επίσης, να τονίσουμε το εξής: Για κάθε τουρνουά, που επιθυμεί να διοργανώσει ένα σωματείο, απαιτείται η άδεια από την ΕΓΟ μαζί με κάποιες άλλες υποχρεώσεις. Η Βαρβάρα Φίλιου η οποία ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο συμμετέχοντας σε διάφορα τιμητικά master Class, της δίνεται άραγε η αντίστοιχη άδεια δεδομένου ότι επίσημα φαίνεται να είναι ενεργή αθλήτρια της εθνικής μας ομάδας; Ή τελικά δεν είναι; Αλλά αν δεν είναι, πως ενίσταται η μητέρα της πρωταθλήτριάς μας;

Δεν είναι πράγματα αυτά και δεν ταιριάζουν στην εικόνα μιας Ομοσπονδίας. Πρόσφατα βραβεύτηκε ο Πετρούνιας από τον ΠΣΑΤ και αυτός ο αθλητής ανήκει σε μια ομοσπονδία που θα έπρεπε να είναι άκρως διαφωτιστική προς τους πάντες. Οφείλει η ΕΓΟ να ενημερώσει ποια είναι η αγωνιστική κατάσταση της μεγάλης αυτής αθλήτριας η οποία αποτέλεσε κίνητρο για πολλά κοριτσάκια να ασχοληθούν με την ρυθμική. Προσέξτε: 'Ολες μας οι απορίες θα είχαν λυθεί εάν στην αντίστοιχη ενότητα στο site της ΕΓΟ που αφορά τις εθνικές μας ομάδες, ήταν καταγεγραμμένες όλες οι σχετικές πληροφορίες σχετικά με το ποιοι αθλητές και αθλήτριες είναι εν ενεργεία «διεθνείς» και στελεχώνουν τα κλιμάκια των εθνικών μας ομάδων, σε ποιους προπονητές είναι χρεωμένοι οι συγκεκριμένοι αθλητές και αθλήτριες και σε ποια γυμναστήρια προπονούνται. Όπως δηλαδή υπάρχουν οι αντίστοιχες πληροφορίες σε άλλες ομοσπονδίες για τους δικούς τους αθλητές και αθλήτριες. Όμως, για κάποιον μυστήριο λόγο η ΕΓΟ επιμένει η ενότητα αυτή να είναι τελείως κενή. Το πιο μυστήριο από όλα είναι πως, κανείς δεν αναρωτιέται τόσο καιρό για ποιον λόγο η σελίδα παραμένει έτσι..

Δείτε σε print screen την ενότητα της ΕΓΟ που ονομάζεται "σύνθεση  ομάδων" η οποία είναι κενή και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.

sinthesiego.jpg

gymnast.gr