•  

ΣΚΑΙωαννίνων, καθημερινός αγώνας "γυμναστικής" επιβίωσης. Βίντεο - Συνέντευξη

DSC 4717Αυτό που ονομάζουμε γυμναστική και τα αποτελέσματα της οποίας πολλές φορές θαυμάζουμε μέσα από τους μεγάλους αγώνες και τα ολυμπιακά μετάλλια δεν καλλιεργείται πάντα σε περιβάλλοντα που βοηθούν την εξέλιξη των παιδιών.

Το πώς είναι δυνατόν μια επαρχιακή πόλη να προσπαθεί να κρατά «ζωντανά» τα αθλήματα της γυμναστικής είναι κάτι που χρειάζεται να το δει κάποιος από κοντά προκειμένου να αντιληφθεί το μέγεθος αυτής της υπεράνθρωπης προσπάθειας.

Το gymnast.gr βρέθηκε σε μια από αυτές τις επαρχιακές πόλεις και σε ένα σωματείο όπως είναι ο ΣΚΑΙωαννίνων. Σε έναν περιορισμένο χώρο κάτω από τις κερκίδες του Πανηπειρωτικού σταδίου όπου οι αθλητές/τριες της ενόργανης, της ρυθμικής, της ακροβατικής και του τραμπολίνου γυμνάζονται σχεδόν ταυτόχρονα και σε θερμοκρασίες απαγορευτικές για τις ανάγκες των αθλημάτων, οι προπονητές καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να ανταπεξέλθουν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Η Κατερίνα Γραββάνη, ως προπονήτρια ενόργανης οδηγήθηκε από αυτές τις υποχρεώσεις να προπονεί ακόμη και ανδρική ενόργανη. Η ίδια αποτελεί τη «καρδιά» και την κινητήριο δύναμη του σωματείου σε πολλά επίπεδα και μέσα σε ένα εγκάρδιο κλίμα συναδελφικής συνεργασίας σε επίπεδο "οικογένειας". Ας ακούσουμε τι δήλωσε στην κάμερα:

Δείτε τις προσπάθειες των κοριτσιών της γενικής γυμναστικής:

Φωτογραφίες από την καθημερινή προπόνηση:

DSC 4607

DSC 4635

DSC 4643

DSC 4655

DSC 4674

DSC 4699

DSC 4702

DSC 4722

DSC 4656

DSC 4726

DSC 4734

DSC 4743

DSC 4749

DSC 4755


To gymnast.gr είναι πάντω εδώ ώστε να αναδεικνύει τον καθημερινό αγώνα των ανθρώπων που πραγματικά αγαπούν και νοιάζονται τη γυμναστική. Επικοινωνήστε μαζί μας!