•  

Αργυρώ Αφράτη: «Αν είχα μαζί τον προπονητή μου και κάναμε και τα 4 όργανα, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα είχα περάσει τελικό»

Την προσωπική υπέρβαση έκανε η Αργυρώ Αφράτη αγωνιζόμενη σε ένα περιβάλλον παγκοσμίου πρωταθλήματος στο μακρινό Μόντρεαλ του Καναδά δίχως τον προπονητή της Κώστα Σιούτη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αμέσως μετά τον αγώνα δήλωσε στο gymnast.gr.

«Φέτος τον Οκτώβριο συμπλήρωνα δέκα χρόνια με το προπονητή μου κύριο Σιούτη. Ετοιμάστηκα για αυτό το παγκόσμιο για να "χτυπήσω" είσοδο στο τελικό σύνθετου ατομικού. Δυστυχώς ήρθα στο Καναδά δίχως το προπονητή μου γιατί έτσι αποφασίστηκε! Οι υπόλοιποι αθλητές είχαν όλοι τον προπονητή τους ενώ εγώ που θα έκανα και τα 4 όργανα ήρθα μόνη! Όπως καταλαβαίνετε, αποφάσισα να κατέβω μόνο σε δυο όργανα διότι δεν υπάρχει αθλήτρια να διεκδικήσει τελικό με τον προπονητη να είναι απών! Η είσοδος σε τελικό σύνθετου προϋποθέτει πιστή εφαρμογή του πλάνου που ακολουθεί ο προπονητής ανάλογα τον αγώνα και τις βαθμολογίες των άλλων αθλητριών. Ο Σιούτης, μου έχει προσαρμόσει το ασκησιολογιο ανάλογα με το σώμα μου και μόνο εκείνος ξέρει τι μπορεί να διαφοροποιήσει κατά τη διάρκεια του αγώνα. Εγώ από μόνη μου δε μπορώ να το κάνω αυτό! Είναι όμως πράγματι κρίμα γιατί με τις σημερινές βαθμολογίες που πήρα, αν είχα μαζί τον προπονητή μου και κάναμε και τα 4 όργανα, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα είχα περάσει τελικό! Τέλος πάντων ότι έγινε έγινε, κοιτάμε μπροστά γιατί η χρόνια είναι γεμάτη έχουμε ευρωπαϊκό, μεσογειακό που είναι ομαδικά, και χρειαζόμαστε την υψηλότερη βαθμολογία!».

Να σημειώσουμε πως η Αργυρώ έχει την δεύτερη καλύτερη βαθμολογία μέσα στην ελληνικη αποστολή και πίσω από τον Λευτέρη Πετρούνια. Πιο συγκεκριμένα:

Η Αργυρώ Αφράτη στο αγώνισμα του άλματος κατετάγη 19η με 13.416 βαθμούς (0,933 βαθμούς λίγο πριν την οχτάδα του τελικού) ενώ στο δίζυγο κατετάγη 35η με 12.900 βαθμούς. Η Ιωάννα Ξουλόγη στο αγώνσμα του εδάφους κατετάγη 47η με 12.125 βαθμούς ενώ στη δοκό κατετάγη στην 97η θέση με 9.633 βαθμούς. Η Ευαγγελία Πλυτά αγωνίστηκε μόνο στο δίζυγο όπου κατετάγη 46η με 12.333 βαθμούς. Η Ε.Γ.Ο με δελτίο τύπου θεωρει πως οι αλήτριές μας, άφησαν "καλές εντυπώσεις" και είχαν "θετική παρουσία". Το ίδιο και κάτι παραπάνω φυσκά θεωρεί δια στόματος αρχιπροπονητή της και για τους αθλητές μας.

Να ξανά-τονίσουμε, πως, τα κορίτσια της εθνικής μας ομάδας ταξίδεψαν ν΄αγωνιστούν στο παγκόσμιο του Καναδά δίχως κανέναν αγώνα προετοιμασίας μετά το ευρωπαικό πρωτάθλημα. Ακόμη και στο Τσάλεντζ καπ της Γαλλίας, μερικές ημέρες πριν το Παγκόσμιο, η Ομοσπονδία Γυμναστκής επέλεξε να στείλει στο Μπερσύ ν΄αγωνιστούν μόνον τα αγόρια. .

Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στον Λευτέρη Πετρούνια και στον τελικό των κρίκων όπου αναμένεται να κερδίσει άνετα όπως μας έχει συνηθίσει τον τελευταίο καιρό. Ενώ στον τελικό θα αγωνιστεί μόνον ο Λευτερης, η Ομοσπονδία αποφάσισε να παραμείνουν στον Καναδά. μόνον συγκεκριμένοι αθλητές της αποστολής και οι άλλοι να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Το γιατί, δεν το γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι αθλητές. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας θα βρίσκεται από αύριο στο Μόντρεαλ, ώστε να είναι παρόν και αυτός στον μεγάλο τελικό. Κατά τη γνώμη μας, αν ήθελε ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας μας να δείξει την συμπαράστασή του, θα έπρεπε να το πράξει ταξιδεύοντας την ημέρα που αγωνίζονταν όλα τα παιδιά και ιδίως δίπλα σε αυτά που το παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν το πρώτο της καριέρας τους. Και αν κάποιος είχε ανάγκη την δια ζώσης ψυχολογική στήριξη του προέδρου του, αυτός σίγουρα δεν είναι ο Πετρούνιας, μιας και ο ίδιος διαθέτει στιβαρή ψυχολογία έναν καλό προπονητή και έναν έμπειρο συνοδό - αρχηγό αποστολής. Αντί λοιπόν για, χωρίς νόημα ταξίδια τελευταίας στιγμής στον Καναδά, θα ήταν προτιμότερο τα χρήματα αυτά να επενδύονταν στο τραμπολίνο της Μίκρας όπου το δίχτυ παραμένει κατεστραμμένο για πάνω από ένα χρόνο στερώντας τους από τους αθλητές ένα κομμάτι της βασικής τους προπόνησης και αθλητικής τους ωρίμανσης. Μια τέτοια πράξη θα ήταν κέντρο αναφοράς, άξια συγχαριτηρίων και θα σήμαινε πραγματικό "επαναστατικό" ενδιαφέρον για τη Γυμναστική απο τον επικεφαλής ενός επίπονου αθλήματος μέσα σε ένα επίπονο οικονομικό περιβάλλον που έχει "λυγίσει" τους πάντες. 

Καλή επιτυχία στον Λευτέρη Πετρούνια!

adonis dance art banner