•  

Τεστ επιλογής για τη συγκρότηση της εθνικής ομάδας ενόργανης στο Παγκόσμιο του Καναδά

Τεστ επιλογής ώστε να συγκροτηθεί το εθνικό μας αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ενόψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής πραγματοποιήθηκε στη Μίκρα της Θεσσαλονίκης χθες 23 Αυγούστου υπό τη παρουσία του αρχιπροπονητή Δημήτρη Ράφτη και του διεθνούς μας κριτή Νίκου Προβιά.

Οι αθλητές από την Θεσσαλονίκη (Χριστόφορος Άγελος Κωνσταντινίδης, Μιχάλης Δουλκερίδης και Χαράλμαπος Καϊλίδης) διεκδικούν μια θέση στην ομάδα ώστε να συνεχιστεί η παρουσία αθλητών από την συμπρωτεύουσα σε μεγάλους αγώνες μετά την αποχώρηση του Βασίλη Τσολακίδη από την ενεργό δράση και που σήμερα είναι προπονητής τους. Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό μέσα από πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους προπόνηση και σε μια ηλικία που τα περιθώρια παραμονής στον χώρο της γυμναστικής περιορίζονται όσο περιορίζονται τα κίνητρά τους αλλά και τη γενικότερη φροντίδα του περιβάλλοντος γα ένα τέτοιο επίπονο άθλημα.

Ο Δημήτρης Ράφτης στο περιθώριο του τεστ εκδήλωσε την αγωνία του για το μέλλον της γυμναστικής τονίζοντας την απουσία βασικών «αγαθών» που είναι απαραίτητα προκειμένου οι αθλητές να μπορούν να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό τους όπως είναι η έλλειψη φυσικοθεραπευτή μέσα απτό τα κέντρα των εθνικών ομάδων αλά και η άμεση παρουσία γιατρού προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα σοβαρά προβλήματα αλλά και η απουσία ικανοποιητικού αριθμού ποιοτικών προπονητών από τον χώρο. Αυτός είναι και ο λόγος που ο ρόλος του ως αρχιπροπονητής δεν μπορεί να είναι πλήρως λειτουργικός όπως είθισται να είναι σε όλον τον σύγχρονο γυμναστικό κόσμο και ουσιαστικά «αναγκάζεται» να περιορίζεται σε ρόλο ομοσπονδιακού. Ο Βσίλης Τσολακίδης δήλωσε ικανοποιημένος με την εμφάνιση των αθλητών του. Τα όποια λάθη μπορούν να θεωρηθούν "φυσιολογικά" σε ένα τεστ τέτοιου επιπέδου αλλά η επιλογή σε κάθε περίπτωση θα γίνει με κριτήριο την γενική εικόνα της ομάδας. 

 

adonis dance art banner