•  

"Προπονήθηκαν" και οι γονείς στο καλοκαιρινό camp Ρυθμικής της Ακαδημίας "Μορφούλα Ντώνα"

Στα πλαίσια δράσης ενός οργανωμένου camp ρυθμικής γυμναστικής όπου οι αθλήτριες εκπαιδεύονται και «χαλαρώνουν»  μέσα από ένα πλήθος δραστηριοτήτων, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και η εκπαίδευση των γονιών σε θέματα που αφορούν την σχέση τους με τα παιδιά - αθλητές τους.

Έτσι λοιπόν, την Τετάρτη 19 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο της Ακαδημίας Ρυθμικής Γυμναστικής «Μορφούλα Ντώνα», και απέναντι σε πλήθος κόσμου (παρόντος του προέδρου της διοίκησης της Ακαδημίας αλλά και της ίδιας της Μορφούλας Ντώνα), διάλεξη από τον Αντώνη Κεραμιδά (αρθογράφος & επιμελητής του γυμναστικού portal gymnast.gr) με ένα εξόχως ενδιαφέρον θέμα με τίτλο: «Το άθλημα του να είσαι γονέας αθλητή». Ιδιαίτερος τίτλος διάλεξης για ιδιαίτερες καλοκαιρινές "γυμναστικές" συναντήσεις (camp). Τα αθλήματα της γυμναστικής αναπτύχθηκαν σε χώρες και κοινωνίες όπου η κρατική μέριμνα φρόντιζε συνήθως για την όλη πορεία των αθλητών, περιορίζοντας την παρέμβαση των γονέων σε όλη προπονητική τους πορεία. Στις δυτικές κοινωνίες, η προσαρμογή αυτών των αθλημάτων δεν ήταν ποτέ εύκολη. Στη χώρα μας, ο γονέας σήμερα καλείται σε συνεργασία με τον προπονητή να διαδραματίσει έναν διαφορετικό και σοβαρό ρόλο μέσα σε ένα κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο η γυμναστική δεν τυγχάνει της ανάλογης φροντίδας που της αξίζει.

Με αυτά τα δεδομένα και μέσα σε ένα ιδιαίτερο ατομικό και επίπονο άθλημα όπου ο συναισθηματικός κόσμος του παιδιού προσδιορίζει κατά ένα μεγάλο ποσοστό την "γυμναστική" αλλά και κοινωνική του ωρίμαση, ο γονέας καλείται να «αθληθεί» παράλληλα με την πορεία του παιδιού του, προκειμένου να αποφύγει δυσάρεστες καταστάσεις που θα ταλαιπωρήσουν και «στιγματίσουν» ίσως τον αθλητή, διαταράσσοντας παράλληλα την οικογενειακή γαλήνη.

Μετά το πέρας της διάλεξης ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση, με ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών με τους παρευρισκομένους, εκφράζοντας επίσης την ικανοποίησή τους για την ποιότητα της παρουσίασης. Οι δραστηριότητες της καλοκαιρινής συνάντησης συνεχίζονται μέχρι τις 31 Ιουλίου!

gymnast.gr