•  

Οι επιτυχίες της Μιράντας Ψύκου στο Πρωτάθλημα της Ισπανίας και η "σιωπή" της ΕΓΟ

Της Eva K.Helling

Μιλάμε τώρα για πολύ καιρό για την ανοδική πορεία των κοριτσιών της Μορφούλας Ντώνα. Οι μεγαλύτερες της επιτυχίες έγιναν με τεράστιες προσπάθειες, όχι μόνο των αθλητριών αλλά και της προπονήτριας και του προπονητικού team, που αυτήν την στιγμή στεγάζονται στο γήπεδο των Αχαρνών.

Η "Ακαδημία Ρυθμικής Γυμναστικής Μορφούλα Ντώνα" είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία της προπονήτριας, η οποία έχει χαρίσει το όνομα της στην Ακαδημία της, καθώς και πολλές επιτυχίες στις αθλήτριές της. Πρόσφατα μάλιστα, οι Νεάνιδες αθλήτριες Ευαγγελία Ντρίκου και Μιράντα Ψύκου έλαβαν προσωπική πρόσκληση από την Ισπανία, με σκοπό την συμμετοχή τους στο Ισπανικό Πρωτάθλημα ως ξένες αθλήτριες, μια πρόταση που τίμησε ιδιαίτερα προπονήτρια και αθλήτριες, καθώς και αποτέλεσε ανάδειξη των Ελληνίδων αθλητριών στα ξένα ταπί, αλλά και της προσπάθειας που τόσο καιρό καταβάλουν.

Ωστόσο, ένας τραυματισμός δεν επέτρεψε στην Ευαγγελία Ντρίκου να αγωνιστεί. Η συναθλήτριά της, όμως, δεν κατάφερε μόνο να αγωνιστεί, αλλά και να κλέψει τα χειροκροτήματα και τα μετάλλια του Ισπανικού χώρου της ρυθμικής γυμναστικής στο Valladolid. Πρώτη, και με αξιοπρόσεκτη διαφορά από την δεύτερη σε κατάταξη αθλήτρια, ήταν η Μιράντα Ψύκου, με συνολική βαθμολογία 14.500. Η βαθμολογία της δεύτερης αθλήτριας ήταν 11.650, βαθμολογία που όχι μόνο έφερε την Ψύκου στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, αλλά και την ανέδειξε ως την απόλυτη πρωταθλήτρια.

Όπως είναι επόμενο, μια τέτοια επιτυχία δικαιώνει όχι μόνο τις πολύωρες προπονήσεις και τις θυσίες των αθλητριών και της Μορφούλας Ντώνα, αλλά αποτελεί και μια επιβεβαίωση ότι το σύστημα της προπονήτριας τους αποδίδει και με το παραπάνω. Με εγκαταστάσεις εθνικού επιπέδου, άριστες συνθήκες προπόνησης και διοικητικό σύστημα υποστήριξης των αθλητριών, επιβεβαιώνεται η πεποίθηση μας ότι ο ελληνικός χώρος έχει πολλά νέα ταλέντα και πολλές αξιόλογες αθλήτριες να προσφέρει.

Περίεργη «σιγή ιχθύος» απέναντι στα κατορθώματα της Μιράντας και της προπονήτριάς της φαίνεται να ακολουθεί η ΕΓΟ, καθώς σε καμία της ανάρτησή της από την ιατοσελίδα της δεν ανέφερε την τόσο σημαντική διάκριση αυτής της αθλήτριας η οποία πρόσθεσε ένα σημαντικό «λιθαράκι» στο «πρεστίζ» της διεθνούς Ελληνικής ρυθμικής. Ενώ για παράδειγμα διαβάζουμε από την ιστοσελίδα της ΕΓΟ να διαφημίζεται με τίτλους και φωτογραφίες η πρόσκληση από τους οικοδεσπότες του Καζακστάν στη ομάδα γυμναστικής για όλους της Γ.Α.Σ. Ειρήνη Περιστερίου, η πρόσκληση της ισπανικής Ομοσπονδίας προς την Μιράντα Ψύκου και το σωματείο στο οποίο ανήκει «Εθνικός Όμιλος Φιλάθλων Πειραιώς Φαλήρου» έχει αποσιωπηθεί πλήρως.

Επίσης, αντί για την ανάδειξη της σημαντικής διάκρισης της Μιράντας διαβάζουμε από την ιστοσελίδα και social media, τις επισκέψεις στην Μύκονο του προέδρου της ΕΓΟ συνοδεία πρωταθλητών αλλά και για τις διακοπές του Ανσάμπλ Γυναικών στο ίδιο νησί. Η Εθνική Ομάδα του Ανσάμπλ Γυναικών σίγουρα πέτυχε πολλά αυτήν την χρονιά, μας έκανε περιφανούς με τα αποτελέσματα της, και απέδειξε σε όλους ότι ακόμα και κάτω από συνθήκες που δεν αρμόζουν σε μια Εθνική Ομάδα, μπορεί να τα βγάλει πέρα. Ωστόσο, η ΕΓΟ φαίνεται να περιορίζει το ενδιαφέρον της στο Ανσάμπλ Γυναικών, μιας και οι αθλήτριες του ατομικού κάνουν τον προσωπικό τους αγώνα μοναχές με την στήριξη των γονιών και των σωματείων τους όπως τον δικό του ανάλογο αγώνα δίνει και το Ανσάμπλ Νεανίδων. Η Βαρβάρα Φιλιού, η αξιόλογη αυτή αθλήτρια που για κάποιο λόγο έχει εξαφανιστεί από το αγωνιστικό προσκήνιο, πριν καιρό αναρτούσε στο facebook κείμενο διαμαρτυρίας για την αδιαφορία της ΕΓΟ να την στηρίξει στις υποχρεώσεις της. Ανέκαθεν, η ΕΓΟ έδινε βάση σε μεμονωμένες αθλήτριες που σίγουρα αξίζουν, ξεχνώντας όμως να στηρίξει και να προωθήσει αθλήτριες και ομάδες τύπου Νεάνιδες του Ανσάμπλ, που καταβάλουν την δικιά τους προσπάθεια και χρειάζονται την αρωγή της.

Η Μορφούλα Ντώνα με την πρόεδρο και προπονήτρια της Ρωσικής Ρυθμικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Irina Viner


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η Εύα Καραχάλιου είναι πρώην αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής και πρώην μέλος της Εθνικής Ομάδας του Ανσάμπλ Νεανίδων. Έχει τελειώσει Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία, και κατέχει Δίπλωμα Προπονητικής στη Ρυθμική Γυμναστική από την ΕΓΟ. Αυτή την στιγμή εργάζεται ως προπονήτρια, και αντλεί οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να βρει πάνω στο άθλημα της. 

adonis dance art banner