•  

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έπεσε η αυλαία του 29ου Kefalonia Gym Festival “Anna Pollatou”

Με μια εντυπωσιακή πραγματικά εμφάνιση των ομάδων μέσα στο κατάμεστο από κόσμο κλειστό γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης» του Αργοστολίου ολοκληρώθηκε την Κυριακή 2 Ιουλίου το 29ο Kefalonia Gym Festival “Anna Pollatou”.

"Αποστολή εξετελέσθη" για το gymnast.gr όπου κάλυψε ένα μεγάλο μέρος του φεστιβάλ. Είναι πραγματικά υπέροχο να βλέπεις την Γυμναστική να αποτελεί ένα σημαντικό μέσο κοινωνικοποίησης ενώνοντας τόσους ανθρώπους για έναν σκοπό που έχει ως βάση του την ΧΑΡΑ. Χορός, κέφι, μουσική και άπλετος ενθουσιασμός από όλους τους συμμετέχοντες που βίωσαν ένα εκπληκτικό τετραήμερο υπό την φροντίδα των έμπειρων διοργανωτών που κράτησαν και φέτος την ποιότητα του φεστιβάλ σε ψηλά επίπεδα. Πλήθος εθελοντών με επαγγελματική συνείδηση στήριξαν την προσπάθεια προκειμένου τα πάντα να λειτουργούν όπως χρειάζεται ενώ η Ελένη Δαρδαμάνη, υπεύθυνη προγραμματισμού & συντονισμού της διοργάνωσης κρατούσε συνεχώς σε εγρήγορση το κοινό που παρακολουθούσε, καθώς περιέγραφε υποδειγματικά την προσπάθεια των παιδιών που έδιναν στο ταπί τον καλύτερό τους εαυτό. Η τεχνική επιμέλεια του φεστιβάλ ανήκε στην προπονήτρια Μπαρτκόβσκα Μποζένα η οποία για ακόμη μια χρονιά ως «αθόρυβη» και αποτελεσματική προπονήτρια ανάδειξε, το επίπεδο δουλειάς που πραγματοποιείται στον Α.Γ.Σ. ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ και κατ΄επέκταση στο φεστιβάλ. 

Γυμναστική για όλους λοιπόν αλλά Γυμναστική και για όλες τις περιοχές του νησιού, αφού η βασική καινοτομία αυτού του φεστιβάλ είναι ότι οι ομάδες παρουσιάζουν τα προγράμματά τους κάθε φορά και σε άλλη περιοχή της Κεφαλονιάς δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά και τους συνοδούς τους να βιώσουν την φιλοξενία, την διασκέδαση και τις ομορφιές του νησιού γενικά.

Η "υψηλή θερμοκρασία" του φεστιβάλ συνδιάστηκε με την υψηλή θερμοκρασία και καύσωνα του καλοκαιριού αλλά οι άνθρωποι του φεστιβάλ φρόντισαν να "δροσίσουν" τους επισκέπτεςτους, αφού το beach party την Κυριακή το πρωί μέχρι το μεσημέρι έδωσε μια σημαντική νότα διασκέδασης στο Costa Costa Beach Bar στην περιοχή Λάσση του Αργοστολίου, στην παραλία Μακρύς Γιαλός.

Το φεστιβάλ αποελεί πλέον έναν σοβαρό θεσμό της Κεφαλονιάς και παράλληλα ένα σημαντικό μέσο προβολής και ανάδειξης του νησιού και είναι και ο λόγος που στηρίζεται σθεναρά από την τοπική κοινωνία την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Π.Ε. Κεφαλονιάς, τον Δήμο και την Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλονιάς.

Ας ακούσουμε τι δήλωσε στην κάμερα ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και στηλοβάτης της ιστορίας της γυμναστικής και του φεστιβάλ του νησιού Σταύρος Μπασιαρδής:

Η Ελένη Δαρδαμάνη η οποία αφιέρωσε κομμάτι του εαυτού της για την επιτυχία του φεστιβάλ, μίλησε μετά το τέλος της εκδήλωσης από το χωριό Φραγκάτα:


 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τα Φραγκάτα και το κλειστό γυμναστήριο "Αντώνης Τρίτσης" όπου έπεσε και η αυλαία του φεστιβάλ.