•  

Εντυπωσίασε η Τελετή Έναρξης του «Cosmogym 2017»

Δελτίο Τύπου 22/06/2017

Με μία φαντασμαγορική Τελετή Έναρξης, από αυτές που μόνο τα αθλήματα της γυμναστικής μπορούν να προσφέρουν, πραγματοποιήθηκε χθες και η τυπική έναρξη του «Cosmogym Festival & Contest».

Η διοργάνωση διεξάγεται στην Ολυμπιακή Εγκατάσταση Πυγμαχίας «Γιώργος Στεφανόπουλος». Σήμερα θα πραγματοποιηθούν οι Πανελλήνιοι Αγώνες ρυθμικής γυμναστικής των Special Olympics.

«Ήταν μία συγκλονιστική βραδιά. Όλο το στάδιο απόλαυσε και χειροκρότησε τις χορογραφίες που ετοίμασαν οι γυμνάστριες της ΑΠΕ «Γιτάνη». Ξεχωριστή νότα έδωσε το χορευτικό που ετοιμάστηκε για όλους τους θεατές με τη συμμετοχή κοριτσιών των Special Olympics από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και το καθιερωμένο flash mod με τη συμμετοχή όλων των παιδιών. Το «Cosmogym Festival & Contest» θα ολοκληρωθεί την Κυριακή και καλούμε όλους τους φίλους του αθλητισμού να έρθουν να το παρακολουθήσουν. Το θέαμα θα τους αποζημιώσει», δήλωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Συμεών Σκουτέρης.

Το «Cosmogym Festival & Contest» θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (25/6). Στη διοργάνωση έχουν δηλώσει συμμετοχή 7.033 αθλητές, αθλήτριες και αθλούμενοι. Το Σάββατο οι αγώνες θα αρχίσουν στις 09.00, ενώ για την Κυριακή ο μικρός τελικός έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 14.15 και ο μεγάλος τελικός στις 18.15. Η είσοδος για το κοινό όλες τις ημέρες θα είναι ελεύθερη. Την περσινή χρονιά τους αγώνες παρακολούθησαν, περίπου, 18.000 θεατές, και, όπως όλα δείχνουν, εφέτος ο αριθμός θα είναι μεγαλύτερος.
Το COSMOGYM 2017 είναι αφιερωμένο στην ¨Καρδιά του Παιδιού¨, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προστασίας Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών, ένα πιστοποιημένο Σωματείο Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, που ιδρύθηκε από γονείς παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες.

Συνδιοργανωτές είναι η Αθλητική Πολιτιστική Ένωση «Γιτάνη» και η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (ΕΓΟ). Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Περιστερίου, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και των Special Olympics Hellas. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται για το COSMOGYM και από την εφαρμογή για android smartphones “CASNetwork”.

Χρυσός Χορηγός είναι η εταιρία MotionSport. Χορηγοί Επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι ο Sport24radio και το αθλητικό site Sport24.gr, η Focus Web TV και η εξειδικευμένη ιστοσελίδα γυμναστικής gymnast.gr. Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα: www.cosmogym.gr.