•  

Κλέλια Πανταζή : «Σημαντική διοργάνωση το “Cosmogym Festival & Contest»

cosmogymΛιγότερες από 15 ημέρες έχουν μείνει για τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση γυμναστικής της χώρας.

Στις 20 Ιουνίου το «Cosmogym Festival & Contest» θα υποδεχτεί στο Ολυμπιακό Κέντρο Πυγμαχίας «Γιώργος Στεφανόπουλος», στο Περιστέρι, 7.033 αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα. Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί στις 25 Ιουνίου και οι θεατές αναμένεται να απολαύσουν ένα εντυπωσιακό θέαμα από αυτά που μόνο η γυμναστική μπορεί να προσφέρει.

Το «Cosmogym Festival & Contest» είναι μια αθλητική διοργάνωση γυμναστικής, μαζικού χαρακτήρα στην οποία συμμετέχουν αθλητικά σωματεία, σχολεία, ιδιωτικά γυμναστήρια, ανεξάρτητες ομάδες παρουσιάζοντας χορογραφίες με στοιχεία ρυθμικής, ακροβατική, ενόργανης και γενικής γυμναστικής συνδυασμένα με διαφορετικά είδη χορού και μουσικής. Θα παρουσιαστούν συνολικά 328 ομαδικές χορογραφίες.

Κατά την διάρκειά του, την Πέμπτη 22 Ιουνίου στις 10.00 το COSMOGYM φιλοξενεί τους Πανελλήνιους Αγώνες Ρυθμικής Γυμναστικής «Special Olympics Hellas». Ανάμεσα στους κριτές των αγώνων των «Special Olympics Ηellas» θα βρίσκονται και οι Ολυμπιονίκες του ανσάμπλ η Κλέλια και η Άννυ Πανταζή. «Θα ήθελα να καλέσω τους φίλαθλους να έρθουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να δουν από κοντά την προσπάθεια των αγωνιζόμενων . Πρόκειται για μία μεγάλη διοργάνωση. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι μέσα σε αυτόν τον αγώνα θα πραγματοποιηθεί και το πρωτάθλημα των «Special Olympics Hellas» (22/7). Όποιος δει την χαρά στα πρόσωπα αυτών των παιδιών δε θα ξεχάσει ποτέ αυτή την εικόνα. Δεν έχουν την ευκαιρία να αγωνίζονται συχνά και, πραγματικά, το απολαμβάνουν», δήλωσε η χάλκινη Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ.

Η Κλέλια και η Αννυ Πανταζή δε θα βρεθούν στο Cosmogym Festival & Contest» μόνο με την ιδιότητα του κριτή, αλλά και με αυτή της προπονήτριας. «Θα πάρουμε μέρος με το Φιλαθλητικό Καλλιθέας και μπορούμε να υποσχεθούμε ένα εντυπωσιακό θέαμα», τόνισαν οι Ολυμπιονίκες.

Η είσοδος για το κοινό όλες τις ημέρες θα είναι ελεύθερη. Την περσινή χρονιά τους αγώνες παρακολούθησαν, περίπου, 18.000 θεατές, και, όπως όλα δείχνουν, εφέτος ο αριθμός θα είναι μεγαλύτερος. Καθημερινά, για περισσότερες από επτά συνεχόμενες ώρες, το κοινό θα μπορεί να παρακολουθεί εντυπωσιακές και πρωτότυπες χορογραφίες και παραπάνω από 1000 αθλητές/τριες την ημέρα. Οι τελικοί θα διεξαχθούν την Κυριακή 25 Ιουνίου.

Το COSMOGYM 2017 είναι αφιερωμένο στην ¨Καρδιά του Παιδιού¨, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προστασίας Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών, ένα πιστοποιημένο Σωματείο Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, που ιδρύθηκε από γονείς παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες.

Συνδιοργανωτές είναι η Αθλητική Πολιτιστική Ένωση «Γιτάνη» και η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (ΕΓΟ). Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Περιστερίου και των Special Olympics Hellas. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται για το COSMOGYM και από την εφαρμογή για android smartphones “CASNetwork”.
Χρυσός Χορηγός είναι η εταιρία MotionSport.

Χορηγοί Επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι ο Sport24radio και το αθλητικό site Sport24.gr, η Focus Web TV και η εξειδικευμένη ιστοσελίδα γυμναστικής gymnast.gr Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα: www.cosmogym.gr