•  

Με 7.033 αθλητές και αθλήτριες θα διεξαχθεί το «Cosmogym Festival & Contest»

Δελτίο Τύπου, Αθήνα 25/05/2017

Κάθε προηγούμενο ξεπέρασαν οι δηλώσεις συμμετοχής στο «Cosmogym Festival & Contest», το οποίο θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 25 Ιουνίου, στο Ολυμπιακό Κέντρο Πυγμαχίας «Γιώργος Στεφανόπουλος», στο Περιστέρι.

Στη διοργάνωση αναμένεται να πάρουν μέρος 7.033 αθλητές και αθλήτριες, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού. Διοργανωτής είναι η Αθλητική Πολιτιστική Ένωση «Γιτάνη».
Στο «Cosmogym Festival & Contest» παίρνουν μέρος ομάδες αθλούμενων κάθε ηλικίας και αγωνιστικού επιπέδου. Πρόκειται για την κορυφαία διοργάνωση γυμναστικής για όλους και το μεγαλύτερο indoor event που διεξάγεται στην Ελλάδα, κάτι που αποδεικνύεται και με τη βοήθεια των αριθμών. Κατά τη διάρκεια των αγώνων 314 προπονητές θα βοηθήσουν 7.033 αθλητές για να παρουσιαστούν 328 χορογραφίες, με το συνολικό χρόνο των προγραμμάτων να φτάνει τις 24:35:39. Συμμετέχουν 125 φορείς.

Για ακόμη μία χρονιά κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα διεξαχθούν και οι Πανελλήνιοι Αγώνες Ρυθμικής Γυμναστικής των «Special Olympics Hellas». «Mε την ευκαιρία του “COSMOGYM Festival & Contest” τα Special Olympics Hellas θέλουν να ευχαριστήσουν, για μια ακόμη φορά, την Οργανωτική Επιτροπή και τον κ. Συμεών Σκουτέρη προσωπικά για την διαχρονική αγάπη τους στους Αθλητές μας και για την πολύτιμη προσφορά τους να φιλοξενήσουν στις 22 Ιουνίου τους Πανελλήνιους Αγώνες Ρυθμικής Γυμναστικής Special Olympics. Με χαρά θα ξαναβρεθούμε στο Ολυμπιακό Κέντρο Πυγμαχίας «Γιώργος Στεφανόπουλος», στο Περιστέρι, για να χειροκροτήσουμε τις προσπάθειες όχι μόνο των αθλητριών Special Olympics, αλλά και όλων των αθλητών που ερχόμενοι από όλη την Ελλάδα θα συμμετάσχουν στην μεγάλη αυτή γιορτή της γυμναστικής», δήλωσε ο Διονύσιος Κοδέλλας, Πρέσβυς ε.τ. και Πρόεδρος των Special Olympics Hellas.

Το «COSMOGYM Festival & Contest» αυτή τη χρονιά είναι αφιερωμένο στον Σύλλογο Προστασίας Ενημέρωσης & Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών «Η Καρδιά του Παιδιού». Πρόκειται για ένα σύλλογο που ιδρύθηκε το 1983 από γονείς καρδιοπαθών παιδιών με σκοπό την ηθική και υλική στήριξη και την παροχή πληροφόρησης στις οικογένειες των παιδιών. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ECHDO «European Congenital Heart Disease Organisation».

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα των Special Olympics Hellas, του Δήμου Περιστερίου και αποτελεί μια συνδιοργάνωση με την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται και από την εφαρμογή για android smartphones “CASNetwork”.

Χρυσός Χορηγός είναι η εταιρία MotionSport. Χορηγοί Επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι ο Sport24 Radio 103,3 και το αθλητικό site Sport24.gr, η Focus Web TV και η εξειδικευμένη ιστοσελίδα gymnast.gr

Περισσότερες πληροφορίες στο cosmogym.gr και στο facebook.com/cosmogym.gr.