•  

Ξουλόγη και Αφράτη μιλούν για την εμφάνισή τους στο Ευρωπαϊκό ενόργανης

Αργυρώ ΑφράτηΗ Ελληνική γυναικεία ενόργανη γυμναστική έδωσε χθες το δικό της στίγμα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που γίνεται στη πόλη Cluj-Napoca της χειμωνιάτικης Ρουμανίας. Το gymnast.gr επικοινώνησε με δυο από τις πρωταγωνίστριες  όπου είπαν τα εξής σημαντικά για την εμφάνισή τους σε αυτόν τον στοχικό αγώνα:

Ιωάννα Ξουλόγη: «Είμαι πολύ ευχαριστημένη από τον αγώνα μου αν και κάποια "κουνήματά" μου στέρησαν τις συνδέσεις μου και έχασα από την αρχική μου. Αλλά είμαι πολύ χαρούμενη που αρχίζω και γίνομαι σταθερή από αγώνα σε αγώνα και βελτιώνομαι! Επίσης είδα ότι είναι εφικτή η είσοδος σε έναν τελικό στη δοκό ισορροπίας οπότε συνεχίζουμε δυναμικά για να βελτιωθούμε για την επόμενη φορά ! Στο έδαφος το πρόγραμμά μου ήταν πολύ καλό! Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένη από τον εαυτό μου».

Αργυρώ Αφράτη: «Αγωνίστηκα για πρώτη φορά στο σύνθετο ατομικό σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η βαθμολογία που συγκέντρωσα και από τα 4 όργανα είναι 49,966, βαθμολογία που δεν κατάφερε να με βάλει στην προνομιούχο 24αδα. Δυστυχώς περιορίστηκα στην 25 θέση (1η αναπληρωματική) . Από την μια πλευρά είμαι ευχαριστημένη γιατί κατάφερα να τελειώσω όλο τον αγώνα και να είμαι καλά παρ' όλο που δεν ξεκίνησα με τον καλύτερο τρόπο καθώς είχα πτώσεις στο δοκό και στο δίζυγο, λάθη τα οποία δεν έχω ξανακάνει μέχρι τώρα σε ασκήσεις που κάνω χρόνια. Γι’ αυτό και από την άλλη είμαι θυμωμένη με τον εαυτό μου που έκανα αυτά τα "χαζά" λάθη απερισκεψίας, γιατί αν δεν τα είχα πραγματοποιήσει θα ήμουν σίγουρα μέσα! Όμως με ευκολία θα ήμουν στο τελικό του σύνθετου ατομικού και σε πολύ καλή θέση αν αγωνιζόμουν στον τρίτο όμιλο αντί στον πρώτο όπου αγωνίστηκα τώρα διότι θα ήμουν και εγώ πολύ πιο ήρεμη και σταθερή. Έτσι θα εκτελούσα πολύ καλύτερα, θα έπαιρνα υψηλότερες βαθμολογίες και θα αγωνιζόμουν στον τελικό όχι μόνο του σύνθετου ατομικού, αλλά και σε άλμα και δίζυγο!  Όμως αυτό δεν ήταν δική μου απόφαση! Κάποιοι αρμόδιοι το κανονίζουν και είναι υπεύθυνοι αυτοί γ΄αυτές τις αποφάσεις! Επίσης, εγώ προπονούμουν τόσο καιρό για να είμαι στο 3ο όμιλο καθώς είμαι η μόνη αθλήτρια που αγωνίστηκε και στα 4 όργανα και πίστευα ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα και διαφωνίες. Τελικά όμως έκανα λάθος! Θεωρώ ότι η σημαντικότερη αιτία είναι αυτή! Τέλος πάντων, γενικά πέρα από το αποτέλεσμα και εγώ και ο προπονητής μου Κώστας Σιούτης είμαστε ευχαριστημένοι γιατί πραγματικά το πάλεψα και αγωνίστηκα σκληρά μέχρι το τέλος!

Τώρα κοιτάμε μπροστά και από εδώ και πέρα προχωράμε δυνατά και δουλεύουμε ακόμα πιο σκληρά να πετύχουμε καινούργιους στόχους! Προς το παρόν δεν έχω κάποιο χορηγό να ευχαριστήσω αν και δεν έχω μείνει άπραγη με αυτό το θέμα, το ψάχνω όμως αλλά δεν βρίσκω ανταπόκριση προς το παρόν. Σε αυτή τη φάση ευχαριστώ την οικογένειά μου που αν και μακριά με στηρίζει και μου δίνει κουράγιο να συνεχίσω και χαίρομαι όταν την βλέπω να είναι υπερήφανη για μένα και φυσικά τον προπονητή μου που μένει δίπλα μου και στα εύκολα και στα δύσκολα και μου δίνει δύναμη και αυτοπεποίθηση να προχωρήσω! Δυστυχώς δεν έχω στήριξη και βοήθεια από πουθενά αλλού!»


Το gymnast.gr  αν και προσπάθησε, δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσει με τις άλες δυο πρωταγωνίστριες, την Βάλια Πλυτά και Βασιλική Μιλλούση. 

adonis dance art banner