•  

Στο εθνικό πρωτάθλημα Ρυθμικής της Ισπανίας θα συμμετάσχουν Ντρίκου & Ψύκου

Πρόσκληση για να συμμετάσχουν στο εθνικό πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής της Ισπανίας έλαβαν δυο Ελληνίδες νεάνιδες, η  Μιράντα Ψύκου και η Ευαγγελία Ντρίκου, αθλήτριες που ανήκουν στον Εθνικό Πειραιώς και που γυμνάζονται υπό την τεχνική καθοδήγηση της Μορφούλας Ντώνα η οποία είπε στο gymnast.gr σχετικά:

«Αυτή η εξόχως σημαντική και τιμητική πρόσκληση ήταν αποτέλεσμα της μέχρι τώρα πορείας των κοριτσιών και των σημαντικών εμφανίσεών τους στους μέχρι τώρα αγώνες που έχουν συμμετάσχει. Προηγήθηκε η πρωτοβουλία μέλους της Ισπανικής Ομοσπονδίας η οποία επικοινώνησε με την ακαδημία μας εκφράζοντας τον θαυμασμό της για την πορεία των δυο ελληνίδων μας οι οποίες όπως φάνηκε βρισκόταν στο «ρυθμικό» τους «μικροσκόπιο» εδώ και καιρό, σε κάθε διεθνή αγώνα. Στο πρόσφατο «Aura Cup» στο οποίο αγωνιστήκαμε με μεγάλη επιτυχία, υπήρξε επαφή και εποικοδομητική γνωριμία με ένα μέλος της Ισπανικής Ομοσπονδίας και την προπονήτρια τους (Carolina Rodríguez & Ruth Fernández). Εκεί συμφωνήθηκε η δημιουργία ενός πλαισίου ευρύτερης συνεργασίας ξεκινώντας με τη συμμετοχή των παιδιών μας στο Εθνικό τους πρωτάθλημα και αφού θα έχουμε ολοκληρώσει τις εθνικές μας υποχρεώσεις. Θα μεταβούμε τέλη Μαίου στο León για τα προκριματικά του αγώνα και στη συνέχεια τέλη Ιουνίου στο Valladolid για τους τελικούς. Χρειάζεται να πω, οτι, μέσα στην προπονητική μου πορεία αυτή η εξέλιξη με γεμίζει ικανοποίηση για όλα όσα κολακευτικά ειπώθηκαν για το επίπεδο των κοριτσιών αλλά και την δική μου τεχνική προσπάθεια. Είμαι πολύ χαρούμενη. Η προπονητική και ρυθμική είναι ένας μακρύς αγώνας απο τον οποίο οι χαρές δεν είναι πάντα σε πρώτο πλάνο εκτός και αν εργάζεσαι "γι΄αυτές". Είναι αυτό που λέμε ηθική ανταμοιβή και ίσως και σίγουρα για μια προπονήτρια όπου η ρυθμική αποτελεί κομμάτι της ζωής της, είναι και η πιο σπουδαία».

Η πορεία αυτών των παιδιών στην ουσία δικαιώνει το gymnast.gr αφού, κατά τη διάρκεια του διεθνούς metting «Μiss Valentine» ενημέρωνε και τονιζε τις αξιόλογες εμφανίσεις των νεαρών κοριτσιών στον αγώνα (την ίδια στιγμή που η Ε.Γ.Ο. αναφερόταν αποκλειστικά στην Ελένη Κελαϊδίτη) αναδεικνύοντας στη συνέχεια σε ειδικό αφιέρωμα το περιβάλλον που γυμνάζονται τα παιδιά αυτά και τις σκέψεις της προπονήτριάς τους.