•  

Συνέντευξη της Βασιλικής Μιλλούση, στην UEG

Η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια που αγωνίζεται στην Cluj, η Μιλλούση, κλείνει τα 33 της χρόνια το Μάιο. Όμως, η εκτεταμένη εμπειρία της – πρόκειται για μία βετεράνο που μετράει ήδη συμμετοχές σε 3 Ολυμπιακούς Αγώνες, το 2000, το 2012 και το 2016 - την καθιστούν φαβορί για τον τελικό της δοκού ισορροπίας. Μιλάει στον UEG σχετικά με τις προσαρμογές που έκανε για το νέο κώδικα βαθμολογίας και τις φιλοδοξίες και τις προσδοκίες της για την Ελληνική ομάδα.

Πρόσφατα κέρδισες το ασημένιο μετάλλιο στη δοκό στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού. Συγχαρητήρια! «Βετεράνοι» όπως εσύ, η Oksana Chusovitina και η Catalina Ponor, κάνετε ακόμη αισθητή την παρουσία σας σε αγώνες. Πώς νιώθεις γι αυτό;
Ευχαριστώ! Είναι κάτι που με κάνει να νιώθω υπέροχα γιατί δείχνει μία αλλαγή στο «status quo» του αθλήματος και στην αντίληψη ότι οι αθλήτριες συνήθως τελειώνουν την καριέρα τους σε νεαρή ηλικία. Είναι εξαιρετικό να βλέπουμε τις πιο έμπειρες γυναίκες να αγωνίζονται με τις νεώτερες αθλήτριες και να βρίσκονται στην κορυφή του αθλήματος.

Τι σε παρακινεί να συνεχίζεις να προπονείσαι και να αγωνίζεσαι;
Αυτό που με κάνει να συνεχίζω είναι η αγάπη μου για τη γυμναστική. Είναι ένας τρόπος ζωής για μένα και απολαμβάνω την κάθε προπόνηση. Περνάω όμορφα στο γυμναστήριο και θα συνεχίσω να το κάνω για όσο περισσότερο μπορώ. Το σώμα μου παραμένει ικανό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της προπόνησης και γι αυτό συνεχίζω.

Χρειάστηκε να αλλάξεις το πρόγραμμά σου στη δοκό εν όψει του νέου κώδικα βαθμολογίας; Θα εστιάσεις στη δοκό ή σκοπεύεις να αγωνισθείς στο σύνθετο;
Φέτος θα εστιάσω στη δοκό, μιας και τόσο το Ευρωπαϊκό, όσο και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα απευθύνονται σε σπεσιαλίστες. Ο νέος κώδικας βαθμολογίας αποδείχθηκε αρκετά ευνοϊκός για ‘μένα και το πρόγραμμά μου δεν έχει αλλάξει πολύ. Από του χρόνου, αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, θα αγωνισθώ σε όσα όργανα χρειάζεται η Ελληνική ομάδα, έτσι ώστε να βοηθήσω τη χώρα μου να επιτύχει μία καλή κατάταξη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ποιες είναι οι προσδοκίες σου στην Cluj; Για σένα και για τους άλλους Έλληνες αθλητές;
Όσον αφορά τον εαυτό μου, στόχος μου είναι να προκριθώ στον τελικό και να δω τι μπορώ να καταφέρω από κει και πέρα, μιας και όλες οι φιναλίστ διεκδικούν ένα μετάλλιο. Νομίζω ότι στην Cluj θα έχουμε μία δυνατή ομάδα, ικανή να προκριθεί σε αρκετούς τελικούς. Οι συναθλήτριές μου στην κατηγορία των γυναικών κατέχουν ένα αρκετά καλό επίπεδο και μπορούν να προκριθούν σε τελικούς. Η Ευαγγελία Πλυτά έχει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα στο δίζυγο, η Αργυρώ Αφράτη είναι δυνατή στο σύνθετο ατομικό και στον ίππο, ενώ η Ιωάννα Ξουλόγη επίσης διακρίνεται στη δοκό. Οι προσδοκίες μας είναι υψηλές και για τους άντρες, μιας και οι έξι αθλητές μας είναι αρκετά δυνατοί για να προκριθούν στους τελικούς στα αγαπημένα τους όργανα κι ακόμα και να κερδίσουν μετάλλια.

Υπάρχει κάτι ακόμα που θα ήθελες να καταφέρεις στη γυμναστική; Και στη ζωή γενικότερα;
Θα ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου με ένα σημαντικό μετάλλιο και να απολαύσω τις μικρές χαρές της ζωής.

Μετάφραση συνέντευξης για το gymnast.gr, Χριστίνα Φιλιππάκη. Πηγή συνέντευξης: UEG