•  

Βασίλης Τσολακίδης: "Μέσα από το "ταξίδι" της γυμναστικής, όλοι κερδίζουμε (Συνέντευξη)

Βασίλης Τσολακίδης. Τι να πει κανείς γι΄αυτόν τον αθλητή; Τα γυμναστικά κατορθώματά του είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο της γυμναστικής όπως και τα βιώματά του τα οποία καταμαρτυρούν την ποιότητα του χαρακτήρα του ο οποίος παρέμεινε αναλλοίωτος καθ' όλη την διάρκεια της πορείας του στο άθλημα της ενόργανης.

"Αθόρυβος" και μεθοδικός στη προπόνηση, υπόδειγμα ηρεμίας και αυτοσυγκέντρωσης στους αγώνες ως αθλητής και απόλυτα δοτικός στους ανθρώπους που ένιωθε ότι τον νοιάζονται και τον αγαπούν πραγματικά. Σήμερα από τη θέση του προπονητή πλέον, προσδοκά να μεταφέρει τη τέχνη του αθλήματος στα νέα παιδιά. Μια μακρά πορεία έλαβε τέλος για τον ίδιο και μια νέα ξεκινά, πιο δύσκολη, πιο πολύπλοκη. Μια πορεία, η επιτυχία της οποίας εξαρτάται από παράγοντες που δυστυχώς δεν είναι πάντα δεδομένοι (αν και αυτονόητοι – σε πολιτισμένα κράτη τουλάχιστον). Ο Βασίλης, μέσα από το παρακάτω βίντεο - συνέντευξη «ξεδιπλώνει» τις ενδόμυχες σκέψεις του σχετικά με την ουσία του αθλήματος της ενόργανης έτσι όπως δεν τον έχετε ξανακούσει σε προηγούμενες συνεντεύξεις του. Ας ακούσουμε τι είπε στη κάμερα του gymnast.gr 


Ξέχειλη από αγάπη η αγκαλιά και τα φιλιά μικρών παιδιών στο πρόσωπό του. Από τη γιορτή που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την αποχώρισή του από την ενεργο δράση ως αθλητής.

Οι αθλητές, που σήμερα βρίσκονται υπό την τεχνική καθοδήγηση του Βασίλη. Φωτογραφια στη Μίκρα της Θεσσαλονίκης