•  

Αντίστροφη μέτρηση για το «Cosmogym Festival - Contest»

Γενική Γυμναστική στο cosmogymΔελτίο Τύπου, 8/2/2017, Αθήνα

Περισσότεροι από 6.000 αθλητές και αθλήτριες αναμένεται να πάρουν μέρος στο «Cosmogym Festival - Contest», το οποίο θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 25 Ιουνίου, στο Ολυμπιακό Κέντρο Πυγμαχίας «Γιώργος Στεφανόπουλος, στο Περιστέρι.

Το Cosmogym Festival-Contest αποτελεί το μεγαλύτερο αθλητικό indoor event της χώρας μας. Πρόκειται για μια αθλητική διοργάνωση γυμναστικής, μαζικού χαρακτήρα στην οποία συμμετέχουν αθλητικά σωματεία, σχολεία, ιδιωτικά γυμναστήρια, ανεξάρτητες ομάδες κ.α. Κατά την διάρκεια του Cosmogym, την Πέμπτη 22 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν για 2η συνεχόμενη χρονιά οι Πανελλήνιοι Αγώνες Ρυθμικής Γυμναστικής «Special Olympics Hellas». Συνδιοργανωτές είναι η Αθλητική Πολιτιστική Ένωση «Γιτάνη» και η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (ΕΓΟ).

Για το «Contest», ήδη, οι συμμετοχές έχουν ολοκληρωθεί. Θα διαγωνιστούν περισσότεροι από 2250 άτομα από 89 ομάδες - συλλόγους. Μάλιστα, την Κυριακή, στις 12 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο President, στην Αθήνα, η κλήρωση της σειράς παρουσίασης των ομάδων, ώστε κάθε προπονητής να γνωρίζει τέσσερις μήνες νωρίτερα την ακριβή ημέρα και ώρα της παρουσίασης της ομάδας του. Παράλληλα θα διεξαχθεί ενημερωτική Ημερίδα προπονητών και αξιολογητών για το Cosmogym. Θα πάρουν μέρος πτυχιούχοι φυσικής αγωγής, προπονητές, φοιτητές, αθλητές, παράγοντες σωματείων κλπ. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις διοργανώσεις του 2017, ενώ θα γίνει και η ανάλυση του κώδικα αξιολόγησης των προγραμμάτων του Cosmogym από την Πανεπιστημιακή Επιτροπή της διοργάνωσης.

Τα «Cosmogym» είναι μία σειρά αθλητικών, καλλιτεχνικών και μορφωτικών γεγονότων που διεξάγονται σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και μπορούν να πάρουν μέρος ομάδες αλλά και μεμονωμένοι ασκούμενοι (ανάλογα το γεγονός).

Οι διοργανώσεις αυτής της χρονιάς είναι αφιερωμένες στον Σύλλογο Προστασίας Ενημέρωσης & Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών «Η Καρδιά του Παιδιού». Πρόκειται για ένα σύλλογο που ιδρύθηκε το 1983 από γονείς καρδιοπαθών παιδιών με σκοπό την ηθική και υλική στήριξη και την παροχή πληροφόρησης στις οικογένειες των παιδιών. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ECHDO «European Congenital Heart Disease Organisation».